Γιατί το διαμέρισμα της Monica από τα Φιλαράκια είναι μωβ;

0

Ποια είναι η αγαπημένη μας συνήθεια τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου; Τα φιλαράκια φυσικά, εδώ και πολλά χρόνια. Η σειρά που συνεχίζει να είναι επιτυχία για πάνω από 20 χρόνια από την έναρξη της, έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια θεατών σε όλον τον κόσμο.

Όταν σκέφτεστε τα φιλαράκια, τι σας έρχεται στο μυαλό; Η μουσική της Phoebe;  Το Central Perk; Ή μήπως το μωβ διαμέρισμα της Monica;

Το σπίτι που έμενε η Monica, και ενίοτε όλοι οι χαρακτήρες της σειράς ( ναι ακόμα και και ο Ross όταν προσπαθούσε να γίνει χορευτής ), ήταν το κεντρικό σκηνικό όλης της σειράς. Εκτός λοιπόν απ’ το ότι ήταν πάντα πεντακάθαρο και συγυρισμένο, το διαμέρισμα της Monica ήταν βαμμένο μωβ. Γιατί όμως συγκεκριμένα μωβ;

dd7cbde7-815c-4c41-bad1-720e1a1efa82

Πρόσφατα ο σχεδιαστής των Friends, John Shaffner, αποκάλυψε ότι η ιδέα του μωβ σπιτιού δεν ενθουσίασε τους παραγωγούς της σειράς. Χρειάστηκε να τους πείσει για να το χρησιμοποιήσουν. Το θεώρησαν μεγάλο ρίσκο και δεν συμφώνησαν μέχρι που είδαν την μακέτα του διαμερίσματος σε αυτό το χρώμα.

apartment

Ο Shaffner εξήγησε ότι ήθελε ένα χρώμα για να δώσει ταυτότητα στην σειρά και έτσι επέλεξε το συγκεκριμένο επειδή τραβάει το βλέμμα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό και τραβάει την προσοχή οπότε δημιουργούσε μια σύνδεση στο μυαλό των θεατών με την σειρά μόλις γύριζαν κανάλι.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο όταν πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, και μια τεράστια επιτυχία όπως είναι τα φιλαράκια.

giphy (1)

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.