Γιατί είναι τεράστιο λάθος να φορτίζεις βράδυ το κινητό σου

0

Συνήθως βάζουμε το κινητό για φόρτιση λίγο πριν κοιμηθούμε, ώστε το πρωί η μπαταρία να είναι φορτισμένη στο 100%. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι ειδικοί επισημαίνουν ότι η τακτική αυτή είναι λάθος.

Νέες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ισχύς και «αντοχή» της μπαταρίας μειώνεται από τη στιγμή που αρχίζουμε να τη χρησιμοποιούμε, ωστόσο, επισημαίνεται ότι αφήνοντας τη μπαταρία να φορτίζει όλη τη νύχτα, ουσιατικά της προκαλεί βλάβη και μειώνει ακόμα περισσότερο το χρόνο ζωής της.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αφήνοντας τη μπαταρία στον φορτιστή όλη νύχτα, σημαίνει χοντρικά ότι φορτίζουμε το κινητό μας για σχεδόν τέσσερις (!) μήνες το χρόνο γεγονός που μειώνει την αντοχή και τη ζωή της μπαταρίας.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φορτίζετε για λίγο το κινητό σας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε που μπορείτε δηλαδή να ελέγξετε τα επίπεδα φόρτισης και να το αποσυνδέσετε την κατάλληλη στιγμή.

Το πιο αποδοτικό για ένα κινητό είναι να είναι φορτισμένο ανάμεσα στο 50 και το 80%. Αυτό επιτρέπει στα φορτισμένα ιόντα να συνεχίσουν τη προστασία της μπαταρίας.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω τιπ:

Απόφύγετε να το φορτίζετε με το USB και προτιμήστε τον κανονικό φορτιστή με υποδοχέα για πρίζα στον τοίχο.

Εναργοποιήστε το airplane mode γιατί εξοικονομεί πολλή μπαταρία.

Αποφύγετε να ανοίξετε την οθόνη (για να δείτε την ώρα π.χ.) ή να τσεκάρετε τις ειδοποιήσεις σας γιατί και αυτό καταναλώνει μπαταρία.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.