Γιατί μια αντλία θερμότητας είναι ιδανική για το σπίτι!

0

Κάποτε, για τη θέρμανση του σπιτιού μας οι επιλογές ήταν λίγες: Καλοριφέρ, απλό κλιματιστικό ή… τζάκι (και όχι ενεργειακό). Πλέον, όμως, υπάρχουν τόσες προηγμένες λύσεις στην αγορά που κάνουν ασύμφορη τη θέρμανση με κάποιον από τους παλιούς, παραδοσιακούς τρόπους. Μια από αυτές είναι οι νέας τεχνολογίας αντλίες θερμότητας!

Η αντλία θερμότητας (αέρα-αέρα) μεταφέρει θερμότητα από το ένα περιβάλλον στο άλλο μέσω του ψυκτικού «υγρού». Στη λειτουργία ψύξης οι αντλίες θερμότητας μεταφέρουν τη θερμότητα από το δωμάτιο ή τον εσωτερικό χώρο στον αέρα του περιβάλλοντος, ψύχοντας έτσι τον εσωτερικό χώρο. Στη λειτουργία θέρμανσης, οι αντλίες θερμότητας αντλούν τη θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος (ακόμη κι αν αυτός είναι στους -20 βαθμούς Κελσίου) και τη μεταφέρουν στο εσωτερικό ώστε να θερμάνουν το χώρο.

split

Daikin Split

Το βασικό είναι να επιλέξετε μια «inverter» αντλία θερμότητας καθώς θα είναι αρκετά αποδοτική και στις δύο λειτουργίες, σε κάθε χώρο. Στη γκάμα της Daikin θα βρείτε αρκετά μοντέλα με ενεργειακή κλάση Α+++ που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και είναι επιπλέον «έξυπνα»! Μπορείτε να τα ελέγξετε μέσω του smartphone σας ενώ διαθέτουν έξυπνους, 24ωρους χρονοδιακόπτες αλλά και αισθητήρες κίνησης για να αντιλαμβάνονται πότε κάποιος βρίσκεται στο χώρο και χρειάζεται θέρμανση και πότε απουσιάζει.

ururu-sarara

Daikin Ururu Sarara

Επιπλέον, οι μονάδες είναι αθόρυβες και οικολογικές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μια αντλία θερμότητας είναι ένα από τα πλέον «φιλικά» προς το περιβάλλον μέσα θέρμανσης, ανήκοντας στην κατηγορία των συστημάτων παραγωγής θερμότητας από ΑΠΕ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία. Τέλος, η εγγύηση καλής λειτουργίας και η υποστήριξη που παρέχει η Daikin Hellas στους κατόχους των κλιματιστικών της σας επιτρέπει να κοιμάστε κάθε βράδυ… ήσυχοι!

Δείτε τα όλα στο Daikin.gr

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.