Χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκοτάκια που θα κάνουν το σπίτι να… μοσχομυρίσει!

0

Τα gingerbread μπισκοτάκια αποτελούν από τις πιο παραδοσιακές συνταγές που μπορεί κανείς να ετοιμάσει για τα Χριστούγεννα και είναι με μία λέξη… λαχταριστά! 

Υλικά

Μπισκότα

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 10 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κούπα μελάσσα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα

Γλάσο

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας σκόνη μαρέγκας
  • 4 – 6 κουταλιές σούπας νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 300 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το τζίντζερ, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι για 20 δευτερόλεπτα. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε τη μελάσα και μια κουταλιά της σούπας γάλα μέσα ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του πρώτου μπολ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και στη συνέχεια ανοίγουμε κάθε τμήμα με πάχος 2 περίπου εκατοστών. Στη συνέχεια κόβουμε χρησιμοποιώντας κουπ πατ τα σχέδια που θέλουμε και τα τοποθετούμε στον φούρνο για 8 λεπτά.Αφού κρυώσουν τοποθετούμε το γλάσο το οποίο γίνεται ως εξής: προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη μαρέγκας σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 4 κουταλιές νερό και βανίλια ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα. Αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε και χρώματα ώστε να δημιουργήσουμε χρωματιστά gingerbread μπισκότα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.