Γρήγορο κέικ πορτοκαλιού για όλα τα γούστα!

0

Το κέικ πορτοκαλιού είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για να απολαύσεις με τον πρωινό καφέ σου αλλά και να προσφέρεις σε ένα απογευματινό τσάι με τις φίλες σου. Επίσης, το λαχταράνε τα παιδιά και μπορεί να γίνει το σχολικό κολατσιό τους!

Θα χρειαστείς:

  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε κύβους (συμπεριλαμβανομένων των φλοιών), αφαιρέθηκαν τα κουκούτσια
  • 115g μαργαρίνη
  • 115 g ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής, χτυπημένα
  • 3 κσ μπέικιν πάουντερ
  • 175g σιμιγδάλι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180CΑλείφουμε μια βαθιά φόρμα 20cm με μαργαρίνη.
  2. Πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε κύβους και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τον πολτό των πορτοκαλιών.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και το βάζουμε στο φούρνο. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170C και ψήστε για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ροδίσει από πάνω και μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση να βγαίνει καθαρή.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Μόλις κρυώσει, περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη της φόρμας για να το ξεφορμάρετε εύκολα!

Καλή απόλαυση!

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.