Η ανανέωση ντουλάπας γίνεται παιχνίδι με 5 απλούς τρόπους

0

Εάν ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου, είτε κάθε σεζόν είτε μόνο μία φορά το χρόνο, είναι μια καλή ευκαιρία να αναζωπυρώσεις το κίνητρό σας στο να συνδυάσεις τα ρούχα σου εκ νέου και να ερωτευτείς ξανά την γκαρνταρόμπα σου. Πώς το κάνεις όμως; Εδώ είναι 5 εύκολα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου φθηνά και απλά!

Άδειασε την ντουλάπα σου ώστε να δεις και να θυμηθείς τι έχεις

Αυτό θα σε βοηθήσει για να καταλάβεις αν έχεις πολλά ρούχα στο ίδιο χρώμα ή αν σου λείπουν κάποια μοτίβα. Έτσι, θα μπορέσεις να κρατήσεις σημειώσεις για το ποια ρούχα φοράς ακόμα και ποια δεν είναι πλέον του στιλ σου και ίσως χρειαστεί να τα δωρίσεις. 

Κατηγοριοποίησε τα ρούχα σου

Χώρισε σε στοίβες αυτά που θέλεις να κρατήσεις πχ. σε φούστες, παντελόνια κτλ. αλλά δεν τα φοράς γιατί δεν ξέρεις με τι να τα συνδυάσεις. Αυτομάτως θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να μάθεις τι θα πρέπει να αγοράσεις για να αρχίσεις και πάλι να φοράς αγαπημένα σου κομμάτια. 

Ανανέωσε τα παλιά στιλ σε φρέσκα

Ένα πολύ στενό τζιν για παράδειγμα μπορεί να αντικατασταθεί με ένα σε ίσια γραμμή που πλέον είναι must. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνεις πάλι φρέσκια και ανανεωμένη.

Ρίξε μια ακόμα ματιά αφού αγοράσετε τα νέα κομμάτια

Μην ξεχάσεις να ξαναδείς την ολοκληρωμένη δουλειά που έχεις κάνει, ώστε να βεβαιωθείς ότι μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς και ότι όλα σου τα ρούχα έχουν έστω και ένα “ταίρι”. 

Μην εγκλωβίζεσαι στη πρωταρχική θέση που είχαν τα ρούχα σου

Όταν θα έρθει η στιγμή να τα τοποθετήσεις στην ντουλάπα σου, προσπάθησε να βελτιστοποιήσεις την αποθήκευσή τους. Ίσως τελικά να μην σε βολεύει πολύ να στοιβάζεις τα παντελόνια σου διπλωμένα σε στήλες αλλά να είναι πιο πρακτικό να τα κρεμάσεις. Επεξεργάσου τους χώρους όσο η ντουλάπα είναι άδεια γιατί πολύ πιθανό είναι να βρεις νέους πρακτικότερους τρόπους τακτοποίησης. 

Αν πάλι θέλεις να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να αγοράσεις κάτι καινούριο, δοκίμασε να κάνεις μια ανταλλαγή ρούχων με φίλους ή την οικογένειά σου. Μπορεί μια φίλη σου να έχει βαρεθεί να φοράει κάποια κομμάτια και έτσι θα είναι σαν να έχετε αγοράσει κάτι καινούργιο. 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.