Η πρώτη ηλεκτρική touring μοτοσυκλέτα του κόσμου!

0

Η αποστολή του Cool Home στη Βαρκελώνη συνεχίζει να οργώνει την έκθεση του MWC 2016 για να βρεί τις πιό απίθανες συσκευές και τεχνολογίες για εσάς. Και μια από αυτές βρήκαμε στην πρώτη ηλεκτρική touring μοτοσυκλέτα του κόσμου, η οποία μάλιστα είναι κατασκευασμένη από… φοιτητές!

storm pulse (2)

Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υπάρχουν από αρκετούς κατασκευαστές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όμως καμία δεν είναι touring, δηλαδή μεγάλων αποστάσεων. Ωστόσο, η καινοτομία έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Αϊντοχόφεν στην Ολλανδία και την ομάδα STORM. Η δημιουργία τους, η μοτοσυκλέτα STORM Pulse, είναι ένα touring μοντέλο που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και μπορεί να καλύψει έως 380 χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση!

storm pulse (3)

Αποδίδει 50 ίππους χάρη στα στοιχεία μπαταριών που χωράνε στην «κοιλιά» της, με 24 συνολικά cartridges που τοποθετούνται αφαιρώντας τα διαφανή πλαστικά από το πλάι της. Συνδυασμένα έχουν χωρητικότητα 28,5 KWh και μπορούν να κινήσουν άνετα για αρκετά χιλιόμετρα το πολύ βαρύ σκαρί, σχεδόν 350 κιλών χωρίς αναβάτη (όταν έχει φορτωμένες όλες τις μπαταρίες πάνω του)! Αξίζει να αναφερθεί πως πολλά από τα τμήματα της μηχανής είναι χειροποίητα και η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω τροχό μέσω ενός μεγάλου ιμάντα.

storm pulse (4)

Για να αποδείξουν τις δυνατότητές της, τα μέλη της STORM θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες το STORM World Tour. Με εκκίνηση από την Ολλανδία, φυσικά, θα κάνουν το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες πάνω στη STORM Pulse, επαναφορτίζοντάς τις μπαταρίες όσες φορές χρειαστεί! Φυσικά πρόκειται για prototype και δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα μπορούσε να βγεί στην παραγωγή ή πόσο θα κόστιζε, όμως σίγουρα η τεχνολογία υπάρχει και τα αποτελέσματα θα έρθουν!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.