Η Samsung στην IFA 2017 παρουσιάζει το «μέλλον» στις home συσκευές!

0

Η Samsung έδωσε δυναμικό παρών σε ένα ακόμη ραντεβού στην έκθεση IFA στο Βερολίνο, στην οποία παρουσιάζονται όλα τα μελλοντικά consumer προϊόντα. Η παρουσίαση της Κορεατικής εταιρείας τα είχε όλα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα συσκευών που αφορούν τόσο τον τομέα του home entertainment όσο και τον τομέα των πρακτικών home συσκευών. Στο ειδικό press event που διοργάνωσε o κολοσσός των consumer electronics στο  εμβληματικό Tempodrom, το κεντρικό motto ήταν το “Your New Normal”, μία προσέγγιση διόλου τυχαία όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια του event. Άλλωστε, φιλοσοφία της Κορεατικής εταιρείας δεν είναι άλλη από το να σχεδιάζει και να υλοποιεί μία ευρεία γκάμα προϊόντων που έχουν σαν στόχο όχι μόνο να προσαρμόζονται στις ανάγκες του καταναλωτή, αλλά παράλληλα να καταστήσουν την καθημερινότητα του πιο εύκολη και πιο γεμάτη από εμπειρίες.

Τρεις είναι οι άξονες που κινείται η Samsung, σύμφωνα με τον David Lowes, Chief Marketing Officer στη Samsung Electronics Europe, καθώς στα προϊόντα της η Κορεατική εταιρεία συνδυάζει την ποιότητα κατασκευής, με το έξυπνο connectivity αλλά και μία μοναδική πρωτοτυπία που επιχειρεί να απαντήσει σε «What If» υποθετικά σενάρια, τα οποία αν μη τι άλλο εκπέμπουν έναν δυναμισμό και μία τάση για όλο και περισσότερη καινοτομία. Όμως για την Samsung δεν είναι μόνο η τεχνολογική εξέλιξη στο επίκεντρο, αλλά και η αισθητική, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Lowes “Art takes us on a journey” και εάν κρίνουμε από τη νέα εκδοχή της τηλεόρασης «The Frame» (πλέον και στις 55 / 65 ίντσες από 43) να επιλέξει ένα εικαστικό δημιούργημα μέσα από μία σειρά από art galleries και να το προβάλλει στην οθόνη του. Για αυτό και η συνεργασία της κορεατικής εταιρείας με διάσημα μουσεία και gallery τέχνης επιχειρεί να αναδείξει μία TV, όπου η αισθητική θα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Φυσικά, το «The Frame» concept δεν σημαίνει ότι η Samsung θα σταματήσει να εξελίσσει περισσότερο τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά των smart τηλεοράσεων της που την έχουν φέρει πολύ ψηλά στις συνειδήσεις των καταναλωτών. Όπως έκανε γνωστό ο David Lowes, η Samsung θα επιμείνει στην περαιτέρω εξέλιξη των QLED τηλεοράσεων της (έναντι των OLED) επεκτείνοντας την προϊοντική γκάμα της σειράς Q με 14 συνολικά μοντέλα που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και καλύπτουν όλα τα γούστα (κυρτές και επίπεδες από 49 μέχρι 88 ίντσες). Μάλιστα, η ανακοίνωση της Q8F έρχεται για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το QLED line-up της γνωστής εταιρείας και να βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στην διατήρηση στην κορυφή.

Πέραν όμως της αναφοράς σε ένα νέο μοντέλο QLED TV (που κακά eα ψέματα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο), μία από τις μεγαλύτερες και πιο ευχάριστες εκπλήξεις του event είχε να κάνει με την παρουσίαση ενός gaming monitor «πραγματικού κτήνους» που αναμφίβολα θα κάνει τις καρδιές των φανατικών gamers να σκιρτήσουν. Συνδυάζοντας 3 οθόνες σε ένα κυρτό display που αγκαλιάζει την οπτική του gamer, το 49άρι CHG90 είναι πραγματικά μία κατηγορία από μόνο του! Η Samsung έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανη ότι δημιούργησε το μεγαλύτερο gaming monitor και σίγουρα με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει μπορεί να ανεβάσει level την εμπειρία των gamers (φτάνει μόνο να μπορεί να το υποστηρίξει η τσέπη τους). Με 1ms response time, 144Hz refresh rate και υποστήριξη του Steam Link (που αποτελεί το πρώτο του είδους του, που υποστηρίζει την συγκεκριμένη λειτουργία), αποτελεί μία πρόταση που σίγουρα προκαλεί τον θαυμασμό.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και σε ένα άλλο επίπεδο – κατηγορία προϊόντων, καθώς δύσκολα μπορεί να παραμείνει κανείς ασυγκίνητος μπροστά στην τεχνολογική εξέλιξη που φέρει η τεχνολογία Add Wash (που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IFA 2015). H Samsung όμως τώρα θέλει να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα παραπέρα και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Dan Harvey, υπεύθυνος των home appliances, η εξελιγμένη τεχνολογία QDrive (QuickDrive) μειώνει στο μισό τον χρόνο πλυσίματος, παρέχοντας όμως την ίδια απόδοση και χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση κατά 20%! Ο ειδικά σχεδιασμένος κάδος Q-Drum εφαρμόζοντας ειδικές απαλές κινήσεις δεν θυσιάζει την απόδοση στον βωμό της ταχύτητας, ενώ η εφαρμογή Qrator επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των λειτουργιών του πλυντηρίου από όπου κι εάν βρίσκεται ο χρήστης του.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μοναδική «έκπληξη» που είδαμε στον τομέα των home appliances, καθώς η Samsung είχε κι άλλους κρυμμένους άσσους στο μανίκι της, με την παρουσίαση της POWERstick PRO, μίας portable ηλεκτρικής σκούπας με ισχύ στα 150Watts που είναι βέβαιο ότι θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη να κλέβει την παράσταση! Το flexible χερούλι και η αυτονομία της που ξεπερνάει τα 40 λεπτά σίγουρα καθιστούν τη διαδικασία του σκουπίσματος παιχνιδάκι. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και στην περαιτέρω βελτίωση των δυνατοτήτων του Family Hub που έχει σαν στόχο να ενσωματωθεί καλύτερα στο ΙοΤ οικοσύστημα που δημιουργεί η Samsung, όπου στόχος είναι όλη η οικογένεια να έρχεται πιο κοντά με τη χρήση των IoT based συσκευών της γνωστής εταιρείας.

Κλείνοντας, ένα στοιχείο του press event της Samsung που δεν θα μπορούσε φυσικά να περάσει απαρατήρητο είχε να κάνει με τις δυνατές συνεργασίες που έχει στα σκαριά η Κορεατική εταιρεία. Under Armour, Speedo και Spotify ανεβαίνουν στο τρένο της Samsung, εώ φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην συνεργασία με την Harman που θα μας δώσει ακόμη πιο εξελιγμένα προϊόντα στον ήχο. Επιπλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια του event βρέθηκε και το HDR 10+, μία τεχνολογία που κατά την Samsung είναι ότι πλησιέστερο σε αυτό που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι, με την Samsung να σκοπεύει στο να δημιουργήσει ένα open standard  σε συνεργασία με την Panasonic και την 20th Century Fox, το οποίο θα είναι μάλιστα royalty free. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην τυποποίηση των παγκόσμιων τεχνολογιών IoT, ως μέλος επιπέδου diamond του Open Connectivity Foundation (OCF). Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 390 εταιρείες έχουν προσχωρήσει στο OCF, συγχρονίζοντας 20 δισεκατομμύρια προϊόντα IoT με το πρότυπο OCF μέσα σε τρία χρόνια.

Η γεύση που μας άφησε το event της Samsung ήταν ότι ο κολοσσός των νέων τεχνολογιών αξιολογεί, πειραματίζεται και προπάντων εξελίσσεται διαρκώς με προϊόντα (σε όλο το ευρύ φάσμα των consumer electronics) που είναι σχεδιασμένα για να βελτιστοποιήσουν και να αλλάξουν την καθημερινότητα μας, φέρνοντας το «μέλλον» όλο και πιο κοντά στο σήμερα. Η διάθεση των ανθρώπων της Samsung για μεγαλύτερη καινοτομία δεν εξαντλείται ποτέ και σίγουρα το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο συναρπαστικό

Stay Tuned γιατί στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν λεπτομερείς παρουσιάσεις όλων των προϊόντων που παρουσιάζει η Samsung στην IFA 2017…

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.