Η vintage λάμπα της General Electric που είναι… LED!

0

Η τάση ανάδειξης του vintage και retro στυλ είναι έντονη σε πολλούς τομείς της ζωής μας, τα τελευταία χρόνια, καθώς απολαμβάνουμε μεν τις νέες τεχνολογίες αλλά δε μας αρέσουν τόσο… εμφανισιακά! Στο ρεύμα αυτό και η General Electric με μια LED vintage λάμπα που μοιάζει βγαλμένη από το 1900!

Η GE Vintage Filament LED λάμπα είναι προφανώς… LED, όπως αναφέρει το ονομά της, αλλά η εταιρεία χρησιμοποίησε δύο απλά τρικ για να δείχνει πολύ παλιάς κατασκευής, ώστε να δώσει μια ρετρό νότα στο χώρο σας. Από τη μια τοποθέτησε τα 4 LEDs κάθετα και παράλληλα μεταξύ τους, κάνοντάς τα να μοιάζουν με «νήματα» μιας λάμπας πυρακτώσεως…και δεύτερον, όρισε τη «θερμοκρασία» του φωτός που εκμπέμπουν στα 2.300-2.400 K (Kelvin), με αποτέλεσμα ακόμα πιό «ζεστό» φωτισμό (προς την κίτρινη απόχρωση), σε συνδυασμό με ελαφρύ «φιμέ» γυαλί.

retro λάμπα

Το καλό, βέβαια, είναι πως η λάμπα έχει την εμφάνισης παλιάς, αλλά την τεχνολογία μιας νέας, έτσι έχει διάρκεια ζωής 15.000 ώρες, ένταση φωτισμού 440 κεριά και κατανάλωση μόλις 5 Watts! Μόνο μειονέκτημά της, σύμφωνα με δοκιμές, πως δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά με τα dimmers, κοινώς δε μπορείτε να τη «χαμηλώσετε» χωρίς να δημιουργείται το ενοχλητικό «τρεμόπαιγμα».

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.