Φανταστικές ιδέες για διαχωριστικά!

0

Τα μικρά σπίτια έχουν περιορισμένες δυνατότητες στον διαχωρισμό των χώρων ανάλογα με τις  λειτουργικές τους ανάγκες  και η στροφή της αρχιτεκτονικής στην δημιουργία μονοχώρων το κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Ο διαχωρισμός γίνεται για να καταστεί δυνατή η απομόνωση και οριοθέτηση των χώρων και στόχος είναι να βρεθεί μια ευέλικτη λύση που θα καταλαμβάνει την μικρότερη δυνατή επιφάνεια. Τα διαχωριστικά  αποτελούν ιδανική λύση και αναβαθμίζουν τον χώρο με αισθητικό τρόπο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Διαχωριστικό με πολλαπλές χρήσειςΔιαχωριστικό με αποθηκευτικούς χώρους

Κατασκευή από ξύλο και μέταλλο
Συνδυασμός υλικών ξύλου μετάλλου

Μπορεί με την λέξη διαχωριστικό να σας έρχεται στο νου το κλασικό παραβάν, στην πραγματικότητα όμως τα σημερινά διαχωριστικά είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Τα πιό απρόσμενα υλικά επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν σύνορα ανάμεσα στα δωμάτια χωρίς να μειώνουν διόλου την αίσθηση του χώρου. Δημιουργήστε είτε σταθερές κατασκευές από γυψοσανίδα, μέταλλο, γυαλί ή ξύλο είτε πτυσσόμενα παραβάν από παλιές πόρτες, παντζούρια και με μικρές μετατροπές διαμορφώστε τα ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο αλλά και να μεταφέρουν την δική σας διακοσμητική πινελιά.

Διαχωριστικό από σωλήνεςΔιαχωριστικό από σωλήνες με πολλαπλές χρήσεις

Διαχωριστικό από bambooΔιαχωριστικό με κορμούς ξύλων ως μια ξεχωριστή διακόσμηση.

Διαχωριστικό από παντζούριαΜετατρέψτε παλιά παντζούρια σε παραβάν

Κουρτίνα για διαχωριστικόΑπομονώστε το χώρο σας με κουρτίνες

Το ύψος μια τέτοιας κατασκευής εξαρτάται αποκλειστικά από τον διαχωρισμό του χώρου που θέλετε να πετύχετε ή τον βαθμό οπτικής επαφής που επιθυμείτε να διατηρήσετε ανάμεσα στα δυο σημεία. Πάντως σε δωμάτια όχι ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα χαμηλού ύψους σταθερό διαχωριστικό, ειδικά αν έχει μεγάλο μήκος.

Διαχωριστικό από γυψοσανίδαΔιατηρήστε οπτική επαφή για μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.