Η ΙΚΕΑ ανοίγει ένα ακόμα «παράθυρο στη γνώση» εξοπλίζοντας τη βιβλιοθήκη στο ακριτικό Νευροκόπι

0

Ο Όμιλος FOURLIS είναι ένας «ζωντανός» Όμιλος ο οποίος μέσα από τις εταιρείες του αφουγκράζεται τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και δρα με στόχο τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο Όμιλος FOURLIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους. Ενισχύοντας τις δραστηριότητες του σ’ αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος έκανε ένα ακόμα  σημαντικό βήμα.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό της βιβλιοθήκης στο ακριτικό Νευροκόπι, δημιουργώντας στα 80 τ.μ. ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα 450 παιδιά της κοινότητας του Νευροκοπίου να έχουν το δικό τους χώρο για μελέτη και διασκέδαση. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο.  Δημιουργήθηκαν ξεχωριστές γωνιές όπου τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και να συζητήσουν.

ικεα (1)

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη ανέλαβε τον σχεδιασμό, την επίπλωση και την διακόσμηση της βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση – Journalists Acting».  Η βιβλιοθήκη στο ακριτικό Νευροκόπι είναι η ένατη στη σειρά που υλοποίησαν η ΙΚΕΑ και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» δίνοντας πρόσβαση στα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων.

Την Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης τα οποία τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

H ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.