Τα νέα σπίτια της ΙΚΕΑ για τους πρόσφυγες… με ηλιακά panel!

0

Το περιμέναμε καιρό από την ΙΚΕΑ και πλέον φαίνεται πως είναι γεγονός. Τα πρώτα μικρά προκατ σπίτια της Σουηδικής φίρμας είναι εδώ και είναι απίστευτα πρακτικά!

Η ΙΚΕΑ παρουσίασε ένα μικρό σπίτι που τροφοδοτείται εξ’ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις ανάγκης στέγασης πολλών ανθρώπων, π.χ. σε φυσικές καταστροφές ή σε περιπτώσεις προσφυγικών κυμάτων, αλλά και σαν φθηνή κατοικία για άστεγους και άπορους.

ικεα οηε προκατ σπιτι (2)

Πρόκειται για ένα project-συνεργασία μεταξύ της ΙΚΕΑ και του UNCHR (United Nations High Commissioner for Refugees), αντικαθιστώντας τις γνωστές μας… τέντες που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Είναι πτυσσόμενα και μαζεύονται εύκολα για μεταφορά, ενώ είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ, σκληρό πλαστικό και έχουν εμβαδό 17 τ.μ. Είναι ιδανικά για έως 5 άτομα και διπλάσια σε χωρητικότητα από τις παλιές τέντες του ΟΗΕ. Τέλος, τα ηλιακά panels στην οροφή τους, εκτός από τη δημιουργία ηλεκτρικού ρεύματος, εξασφαλίζουν και χαμηλότερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό του σπιτιού, αντανακλώντας και απορροφώντας το 70% της ηλιακής ακτινοβολίας.

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.