Ηλιακά συναρμολογούμενα σπίτια χτίζονται σε πέντε ώρες

0

Φανταστείτε το σπίτι των ονείρων σας να μπορούσε να χτιστεί μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Φανταστείτε τώρα, το σπίτι αυτό να είχε πολύ χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Η αμερικανική εταιρεία LivingHomes από την Σάντα Μόνικα, σταμάτησε να φαντάζεται και είπε να βάλει το παραπάνω όραμα στην πράξη. Δημιούργησε λοιπόν μια σειρά από οικολογικά σπίτια προκάτ, τα οποία ηλεκτροδοτούνται με τη βοήθεια του ήλιου και συναρμολογούνται μέσα σε μόλις πέντε ώρες!

Atwater-Village-Livinghomes-LA-2-1020x610

Τα… πράσινα σπίτια έχουν σχεδιαστεί ώστε να πληρούν τις απαιτούμενες οικολογικές προδιαγραφές (LEED Platinum Certification) και βρίσκονται στον οικισμό Atwater, μια από τις πλέον ανερχόμενες περιοχές του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία όμως, θα μπορούσαν κυριολεκτικά να ξεφυτρώσουν οπουδήποτε μέσα σε λίγες ώρες.

Atwater-Village-Livinghomes-LA-3-1020x610

Οι οικολογικές τρίπατες κατοικίες διαθέτουν τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, έναν κήπο 35 τετρ. μέτρων και θέα στην πόλη, αλλά και στα γύρω βουνά. Τα κομμάτια του… οικιακού παζλ, κατά την LivingHomes, κατασκευάζονται στο Όρεγκον και στην συνέχεια μεταφέρονται στο σημείο της δόμησης όπου και συναρμολογούνται με τη βοήθεια γερανού.

LivingHomes-Atwater-Village-5-1020x610

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των σπιτιών βασίζεται σε μεγάλα παράθυρα για εσωτερικούς χώρους γεμάτους φυσικό φως και ωραία θέα. Τα δάπεδα αποτελούνται από ανακυκλωμένα υλικά με στόχο ένα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ οι συσκευές και οι λάμπες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε συνδυασμό με ένα προεγκατεστημένο ηλιακό σύστημα, χαρίζουν στα υπερσύγχρονα σπίτια περιβαλλοντική συνείδηση.

LivingHomes-Atwater-Village-4-1020x610

Το κάθε σπίτι διαθέτει εσωτερικούς χώρους 110 τετρ. μέτρων και παραδίδεται στον οικολόγο ιδιοκτήτη του πλήρες, με εγκατεστημένα υδραυλικά, ηλεκτρικά συστήματα, παράθυρα, δάπεδα, πάγκους, είδη υγιεινής, ακόμα και φωτιστικά. Τέλος, το κάθε σπίτι συνοδεύεται από ένα γκαράζ χωρητικότητας δύο αυτοκινήτων και μια επιπλέον αυλίτσα 17 τετρ. μέτρων.

Οι ιδιοκτήτες των συναρμολογούμενων ηλιακών σπιτιών μπορούν να μπουν στην κατοικία τους μόλις αυτή συνδεθεί με τα συστήματα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης της πόλης.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.