Το ηλιακό parking της Tesla που θα φορτίζει το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο!

0

Σε μερικές δεκαετίες, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι οι περισσότεροι θα έχουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το καλό είναι πως δε χρειάζονται καύσιμα… το κακό είναι ότι θα χρειάζονται συχνή φόρτιση, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουμε, ίσως και κάθε μέρα! Η Tesla, πρωτοπόρος στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, δίνει τη λύση!

Οραματίζεται ένα σπίτι που θα έχει στέγη εξ’ολοκλήρου από φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να τροφοδοτούν, τόσο το ίδιο το σπίτι και τις συσκευές του, όσο και να φορτίζουν το ή τα αυτοκίνητα των ενοίκων! Η Tesla συνεργάζεται με τη SolarCity για το σκοπό αυτό και για να αποκτήσει κάποιος την εγκατάσταση αυτή, θα χρειάζεται την ηλιακή οροφή (επιλογές μεταξύ Glass Tile, Slate Glass Tile, Tuscan Glass Tile και Smooth Glass Tile), η οποία μάλιστα θα είναι πιό ανθεκτική από τα παραδοσιακά κεραμίδια σε περιπτώσεις χαλαζόπτωσης κ.λπ., αλλά και το PowerWall 2, το οποίο ουσιαστικά είναι μια μεγάλη, οικιακή «μπαταρία» που αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια. Και φυσικά, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

tesla-powerwall-2

Το Powerwall 2 μπορεί να αποθηκεύσει 14 KWh ενέργειας, να υποστηρίξει συνεχόμενη κατανάλωση 5KW και στιγμιαία 7KW. Έχει εγγύηση 10 ετών, μπορεί να τοποθετηθεί στο οριζόντια, κάθετα, εντός και εκτός σπιτιού και κοστίζει 5.500 δολλάρια. Φυσικά, πρέπει να υπολογίσεις και τα έξοδα αγοράς και τοποθέτησης της ηλιακής οροφής…

Πηγή: TheVerge

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.