Καθαρά πατζούρια και περσίδες χωρίς νερό

0

Τα παντζούρια και οι περσίδες μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά κομψότητας και σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, μπορούν επίσης να συσσωρεύσουν σκόνη και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί. Ενώ οι παραδοσιακές μέθοδοι καθαρισμού μπορεί να περιλαμβάνουν νερό και σαπούνι, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για όλους. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα παντζούρια και τα στόρια χωρίς νερό:

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα

Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός ή ένα εξάρτημα βούρτσας με μαλακές τρίχες στην κανονική σας ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τα παντζούρια και τις περσίδες. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική τόσο για υφασμάτινες όσο και για ξύλινες περσίδες. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το εξάρτημα της βούρτσας για να αποτρέψετε τη μεταφορά βρωμιάς και σκόνης.

Στεγνό καθάρισμα

Για υφασμάτινα στόρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ στεγνού καθαρισμού που περιλαμβάνει ένα φύλλο στεγνού καθαρισμού και ένα σπρέι. Απλώς ψεκάστε το διάλυμα καθαρισμού στο φύλλο και σκουπίστε με αυτό τα στόρια. Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής για ευαίσθητα υφάσματα και μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες και σκόνη.

Πανί από μικροΐνες

Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε ξύλινα παντζούρια και περσίδες. Οι λεπτές ίνες μπορούν να συλλάβουν και να συγκρατήσουν τη σκόνη και τη βρωμιά χωρίς να αφήσουν πίσω τους υπολείμματα. Απλώς σκουπίστε τα παντζούρια και τα στόρια με το πανί, ξεκινώντας από την κορυφή και κατεβαίνοντας.

Μαγειρική σόδα

Για επίμονους λεκέδες ή λίπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε το με μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού ή σαπουνιού πιάτων για να σχηματιστεί μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στην πληγείσα περιοχή και αφήστε τη για 5-10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε την περιοχή. Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό και μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση ακόμη και των πιο σκληρών λεκέδων.

Με λίγα λόγια, ο καθαρισμός παντζουριών και περσίδων χωρίς νερό είναι όχι μόνο δυνατός αλλά και αποτελεσματικός. Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να διατηρήσετε τα παντζούρια και τις περσίδες σας καθαρά και φρέσκα, χωρίς τον κίνδυνο ζημιάς από το νερό.

 

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!