Καθαρισμός αρμών μπάνιου με 2 τρόπους

0

Ευτυχώς, ο καθαρισμός του μουχλιασμένου ή αποχρωματισμένου αρμού είναι ευκολότερος από ό,τι νομίζετε και είναι ένας γρήγορος τρόπος να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας και να του δώσετε νέα πνοή. Όσον αφορά τον καθαρισμό του ντους και του αρμού γύρω από τον νεροχύτη και τη μπανιέρα σας, ξεκινήστε πάντα με την πιο ήπια μέθοδο πρώτα και προχωρήστε σε πιο σκληρά καθαριστικά εάν είναι απαραίτητο. Όποια μέθοδο ή μείγμα κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να καθαρίσετε καλά την περιοχή και να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα.

Καθαρισμός αρμών μπάνιου με ξύδι

Θα χρειαστείτε:

 • Ξύδι
 • Μαγειρική σόδα
 • Αμμωνία

Μέθοδος:

 1. Ανακατέψτε επτά φλιτζάνια ζεστό νερό, ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1/3 του φλιτζανιού αμμωνία και ¼ του φλιτζανιού λευκό ξύδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να διαλυθεί η μαγειρική σόδα.
 2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι, το οποίο θα διευκολύνει τη στόχευση των περιοχών που θέλετε. Γεμίστε τη φιάλη ψεκασμού και ανακινήστε καλά το διάλυμα.
 3. Ξεκινήστε από μια μικρή περιοχή και ψεκάστε σε μια περιοχή περίπου 1-2 τετραγωνικά πόδια. Βεβαιωθείτε ότι ο αρμόστοκος είναι πλήρως βρεγμένος. Δώστε στο μείγμα 3-5 λεπτά για να δουλέψει.
 4. Ώρα να ξεκινήσετε το τρίψιμο. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες ή μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξεκινήστε να καθαρίζετε τη βρωμιά ανάμεσα στα πλακάκια σας. Ασκήστε σταθερή πίεση για να απαλλαγείτε από τους πιο σκούρους λεκέδες.
 5. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε το βρώμικο υγρό και να το στύψετε σε ξεχωριστό δοχείο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι η βρωμιά που μόλις προσπαθήσατε τόσο σκληρά να καθαρίσετε να ξαναμπεί στους αρμούς.
 6. Αφού τρίψετε και σκουπίσετε το βρώμικο υγρό, περάστε ξανά όλη την επιφάνεια με ένα υγρό καθαρό πανί.

Λεύκανση αρμών μπάνιου με υπεροξείδιο του υδρογόνου (για πραγματικά σκληρούς λεκέδες)

Θα χρειαστείτε:

 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου
 • Μαγειρική σόδα

Μέθοδος:

 1. Ανακατέψτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ για να σχηματίσετε μια παχιά πάστα.
 2. Απλώστε την πάστα στους αρμούς χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καλύψετε πλήρως την περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 5 με 10 λεπτά.
 3. Όπως και η προηγούμενη μέθοδος, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με σταθερές τρίχες για να τρίψετε. Εφαρμόστε περισσότερο από το μείγμα αφήνοντάς το να σταθεροποιηθεί ξανά, εάν είναι ακόμα βρώμικα.
 4. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή σφουγγαρίστρα για να σκουπίσετε την υπόλοιπη πάστα. Ολοκληρώστε την εργασία περνώντας ολόκληρη την περιοχή με πλακάκια με σπρέι καθαρισμού και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί ή σφουγγαρίστρα.

 

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!