Κεφάλαιο Τζάκι: Που να αποθηκεύσω τα ξύλα;

0

Εάν σε ένα χώρο υπάρχει τζάκι ή άλλη εστία θέρμανσης με φλόγα, είναι σίγουρο ότι θα κλέψει το βλέμμα του επισκέπτη αμέσως. Αρχικά ο χώρος της εστίας και αμέσως μετά τα στοιχεία που το περιβάλλουν: η διαμόρφωση, τα υλικά και τα αξεσουάρ. Ένα από τα θέματα που έχω κληθεί να λύσω αρκετές φορές, είναι η αποθήκευση των καυσόξυλων, που συνήθως δημιουργούν ένα χάος γύρω από το τζάκι. Εδώ θα δούμε τρόπους ώστε όχι μόνο να είναι τακτοποιημένα, αλλά να είναι και εντυπωσιακά!

Θα ξεκινήσω με τα πιο δύσκολα: Η μελέτη και ο σχεδιασμός πριν από την κατασκευή! Εάν σκέφτεστε να φτιάξετε τζάκι, καλό θα είναι να αναθέσετε σε έναν επαγγελματία να σας το σχεδιάσει και να σας εξασφαλίσει και χώρους αποθήκευσης καυσόξυλων εξ αρχής. Ok, σίγουρα μας ενδιαφέρει να λειτουργεί σωστά, αλλά και ο σχεδιασμός του είναι πολύ σημαντικός, εφόσον θα διαμορφώσει και το στυλ του χώρου. Γύρω από την εστία μπορούν να δημιουργηθούν ράφια από γυψοσανίδα, ξύλο ή λαμαρίνα και τα ξύλα να στοιβαχτούν εκεί.

Μια βιβλιοθήκη που έχει ελεύθερο χώρο, μπορεί να φιλοξενεί αρκετά καυσόξυλα. 012011

Ειδικές θήκες μπορούμε να βρούμε σε μεγάλη ποικιλία στα καταστήματα κιγκαλερίας.

Τέλος, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις κλασσικές έτοιμες λύσεις, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα ξύλα σε καφάσια, μεγάλους τενεκέδες, πανέρια ή καλάθια.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.