Ken Hong, Global Senior Director of Communications της LG Electronics: «Το μέλλον είναι στην AI!»

0

Το περίπτερο της LG καταλαμβάνει μια τεράστια επιφάνεια κάθε χρόνο, στην IFA του Βερολίνου, περικλείοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις κατηγορίες των mobile συσκευών, των τηλεοράσεων, των οικιακών συσκευών… Έτσι και φέτος, στην IFA 2018, έκλεψε τις εντυπώσεις και το επισκεφθήκαμε αρκετές φορές για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας. Σε μια από αυτές τις επισκέψεις είχαμε και την τύχη να ξεναγηθούμε στο booth από τον κ. Ken Hong, Global Senior Director of Communications της LG Electronics, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του Digital Life για το όραμα της εταιρείας αλλά και την άποψή του για τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Φυσικά, δεσπόζουσα θέση στο περίπτερο είχε τόσο η νέα 88άρα OLED 8K τηλεόραση που παρουσίασε η LG, όσο και το νέο της «τούνελ» με τα εκατοντάδες OLED panels που ταξίδευε τους επισκέπτες για λίγο σε μαγικά μέρη του κόσμου, μια εγκατάσταση που είδαμε και πέρυσι στην IFA αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο και συνεχίζει να αποτελεί «attraction». Το LG G7 ThinQ αλλά και τα υπόλοιπα smartphones τελευταίας γενιάς της εταιρείας ήταν, φυσικά, εκεί, ενώ και στον τομέα του ήχου, είδαμε ή μάλλον… ακούσαμε αρκετά ενδιαφέροντα προϊόντα.

Κατά μήκος του περιπτέρου και ακριβώς στο κέντρο του, έστεκε το… «μέλλον». Τέσσερα διαφορετικά AI Robots μας έδιναν μια γεύση του πως μια μηχανή μπορεί να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο και να αυτοματοποιήσει κάποιες διαδικασίες, από το σερβίρισμα σε ένα εστιατόριο μέχρι τη μεταφορά των αποσκευών σε ένα ξενοδοχείο, ακόμα και τα μεταφορά των αγαθών μας μέσα στο σουπερ-μαρκετ! Ογκώδη, βέβαια, και χωρίς ανθρώπινη μορφή, αλλά το περιτύλιγμα είναι αυτό που επιτυγχάνεται εύκολα. Το δύσκολο κομμάτι είναι η λειτουργικότητα και η αξιοπιστία, όμως σιγά-σιγά, αρχίζει να διαμορφώνεται και αυτή η νέα κατηγορία τεχνολογίας που ίσως παίξει μεγάλο ρόλο στο μέλλον.

Τέλος, αλλά εξ’ίσου σημαντική με τις υπόλοιπες, η κατηγορία των οικιακών (λευκών) συσκευών. Εκεί που η LG έχει να επιδείξει αρκετές, καινοτόμες συσκευές τα τελευταία χρόνια, είτε μιλάμε για έξυπνα πλυντήρια, είτε για έξυπνα ψυγεία, είτε για έξυπνους φούρνους. Φέτος, είδαμε ακόμα πιο εξελιγμένα, connected μοντέλα που διευκολύνουν τη ζωή των χρηστών με τεχνολογίες όπως την Centum αλλά και design όπως η σειρά Signature, η LG φιλοδοξεί να συνεχίσει να ανταγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, αν και δυστυχώς δε μας επετράπη να φωτογραφίσουμε τα τελευταία, high-tech μοντέλα στο χώρο.

Η λέξη-«κλειδί», σύμφωνα με τον κ.Ken Hong, είναι η ΑΙ. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπεί για τα καλά στην καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια, μέσω οποιουδήποτε τύπου συσκευής και τεχνολογίας, ενώ η πλατφόρμα ThinQ της LG δημιουργήθηκε ακριβώς για το σκοπό αυτό. Ώστε να παρέχει ένα έξυπνο, ολοκληρωμένο οικοσύστημα συσκευών στον καταναλωτή, που θα καλύπτει κάθε ανάγκη της ζωής του και του σπιτιού του. Δείτε τι είχε να μας πει ο κύριος Hong στην συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο μας στο Βερολίνο, Δημήτρη Σκιάννη… 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.