Κεραμικές εστίες: Γιατί τις προτιμώ και πώς τις καθαρίζω χωρίς χημικά;

0

Οι κεραμικές εστίες είναι ένας τύπος επιφάνειας μαγειρέματος που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για να ζεστάνει ειδικές κεραμικές πλάκες. Γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή επειδή καθαρίζονται εύκολα και μπορούν να ζεσταθούν γρήγορα και ομοιόμορφα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε μια κουζίνα με κεραμική εστία:

 • Οι κεραμικές εστίες είναι γενικά πιο ενεργειακά αποδοτικές από τις εστίες αερίου, επειδή ζεσταίνονται πιο γρήγορα και χάνουν λιγότερη θερμότητα όταν μαγειρεύετε.
 • Καθαρίζονται εύκολα, επειδή η λεία επιφάνεια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γωνίες για να κολλήσει το φαγητό. Μπορείτε απλά να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί μετά το μαγείρεμα.
 • Ορισμένες κεραμικές εστίες διαθέτουν ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την εστία να απενεργοποιείται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, καθώς σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως αφήσετε την εστία αναμμένη κατά λάθος.
 • Μπορεί να είναι πιο δαπανηρή η επισκευή τους από τις εστίες αερίου, εάν κάτι πάει στραβά, επειδή οι κεραμικές πλάκες είναι εύθραυστες και μπορεί να είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.
 • Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι τα τρόφιμα δεν ροδίζουν τόσο καλά στις κεραμικές εστίες όσο στις εστίες αερίου. Ωστόσο, αυτό είναι συνήθως ένα πρόβλημα μόνο με ορισμένα είδη τροφίμων, όπως κρέατα που πρέπει να μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία.
 • Συνολικά, οι κεραμικές εστίες είναι μια βολική και ενεργειακά αποδοτική επιλογή για μαγείρεμα, ενώ καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα.

Ακολουθούν επτά τρόποι για να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες χωρίς τη χρήση χημικών:

 1. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας για να δημιουργήσετε μια πάστα, στη συνέχεια απλώστε την πάστα στην εστία και τρίψτε με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι.
 2. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και κρέμα ταρτάρ και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την για να τρίψετε την εστία.
 3. Τρίψτε την εστία με ένα κομμένο λεμόνι και μετά σκουπίστε τη βρωμιά και τη βρωμιά με ένα υγρό πανί.
 4. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και ξιδιού για να καθαρίσετε την εστία και, στη συνέχεια, σκουπίστε τη βρωμιά και τη βρωμιά με ένα υγρό πανί.
 5. Ρίξτε αλάτι πάνω από την εστία και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι για να τρίψετε τη βρωμιά και τη βρωμιά.
 6. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και άμυλο καλαμποκιού και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την για να τρίψετε την εστία.
 7. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και σόδας για να καθαρίσετε την εστία και, στη συνέχεια, σκουπίστε τη βρωμιά και τη βρωμιά με ένα υγρό πανί.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.