Το Halloween πλησιάζει και τι καλύτερο από μια νόστιμη κολοκυθόπιτα για να γιορτάσετε αυτή τη μαγική εποχή του χρόνου; Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της κολοκύθας με μια λαχταριστή ζύμη από καστανή ζάχαρη. Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Υλικά Για τη ζύμη καστανής ζάχαρης 250 …

Joan Robins
Joan Robins

I set up this blog to share interior design, travel and lifestyle inspiration for simple, relaxed living at home and beyond. You’ll find home tours, advice and tips, interviews, reviews, postcards from places I love and more – always with a focus on minimalism, muted colours and timeless, considered design.

Share:

Το Halloween πλησιάζει και τι καλύτερο από μια νόστιμη κολοκυθόπιτα για να γιορτάσετε αυτή τη μαγική εποχή του χρόνου; Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της κολοκύθας με μια λαχταριστή ζύμη από καστανή ζάχαρη. Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

Για τη ζύμη καστανής ζάχαρης

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το άνοιγμα
  • 150 γρ. ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. πάγου νερού
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 425 γρ. κονσέρβα πουρές κολοκύθας
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 150 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπαχαρικά
  • 1 κ.γ. πάστα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Χτυπημένη κρέμα

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι με στρογγυλή λεπίδα για να κόψετε το βούτυρο στο αλεύρι, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι τα κομμάτια να είναι στο μισό μέγεθος. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε μέχρι να μείνουν μόνο μικρές νιφάδες βουτύρου. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε.
  2. Κάντε μια κοιλότητα στη μέση του μείγματος, προσθέστε τους κρόκους, το πάγο νερού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με το μαχαίρι μέχρι η ζύμη να αρχίσει να συγκεντρώνεται. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να μαζέψετε τη ζύμη σε μια μπάλα και να ζυμώσετε πολύ ελαφρά για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει λείος. Πλάστε σε δίσκο, τυλίξτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόψτε το ένα τέταρτο και κρατήστε το στην άκρη. Ανοίξτε τη υπόλοιπη ζύμη σε πάχος 2–3 χιλιοστών και χρησιμοποιήστε την για να καλύψετε τη φόρμα της πίτας. Κόψτε τυχόν περίσσεια ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι, τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι και βάλτε την ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C/160°C (αερόθερμος)/Gas 4. Ανοίξτε τη ζύμη που έχετε κρατήσει σε πάχος 2–3 χιλιοστών. Κόψτε ή σφραγίστε διακοσμητικά σχήματα φύλλων και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούν.
  5. Γεμίστε την περίπτωση της ζύμης με αλουμινόχαρτο και προσθέστε φασόλια ψησίματος (ή ωμά ρύζια ή όσπρια) και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται χρυσή στις άκρες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και ψήστε για περίπου 4 λεπτά ακόμα για να στεγνώσει η βάση.
  6. Ενώ ψήνεται η ζύμη, ετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Βουτήξτε την κάτω πλευρά κάθε φύλλου ζύμης σε λίγο νερό και τοποθετήστε τα γύρω από την άκρη της φόρμας. Βουτήξτε την κορυφή των φύλλων με λίγο γάλα και πασπαλίστε με κρυσταλλική ζάχαρη. Προσεκτικά, ρίξτε το μείγμα κολοκύθας στην περίπτωση της ζύμης και επιστρέψτε το στο φούρνο για 25–30 λεπτά, μέχρι η γέμιση να είναι μόλις σταθερή με ελαφριά κίνηση στη μέση.
  8. Αφήστε την πίτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την κόψετε. Σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα.

Καλή απόλαυση!

Be the first to read our stories

Get Inspired by the World of Interior Design

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *