Το λουκάνικο σκουός είναι ένα νοστιμότατο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του σκουός με τα πλούσια αρώματα των βοτάνων και το πικάντικο λουκάνικο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο.
Υλικά:
- 1 μεγάλο σκουός (κολοκύθα)
- 2 λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Καθαρίστε το σκουός, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε το σε κύβους.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα κομμένα λουκάνικα και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε το σκουός και τα αρωματικά βότανα (θυμάρι και ρίγανη). Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το σκουός, περίπου 15-20 λεπτά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το σκουός.
- Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε.
- Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε!
Καλή σας όρεξη!