4 πράγματα στα οποία δεν πρέπει ΠΟΤΕ να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα!

0

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύπλευρα στις δουλειές του σπιτιού και κυρίως να βοηθήσει στον καθαρισμό ορισμένων περιοχών και σκευών. Ωστόσο, λόγω του στιλβωτικού της χαρακτήρα θα πρέπει να την χρησιμοποιείτε με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα και να χαλάσει ορισμένες επιφάνειες. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με υλικά που έχουν ως βάση τους το οξύ (όπως για παράδειγμα είναι το ξύδι) και να τα συνενώνετε σε κλειστά μπουκάλια, καθώς ενδεχομένως να δημιουργηθεί μία περίεργη ένωση με απρόβλεπτες βλαπτικές συνέπειες. Υπάρχουν λοιπόν μία σειρά από αντικείμενα τα οποία πολύ απλά «δεν κολλάνε» με την μαγειρική σόδα…

Σε αλουμινένια σκεύη

Αν και μπορείτε να εφαρμόσετε την μαγειρική σόδα σε αρκετές μεταλλικές επιφάνειες, θα πρέπει να είστε έξτρα προσεκτικοί όταν την χρησιμοποιείτε σε συνάρτηση με αλουμινένια σκεύη. Εάν τα περάσετε γρήγορα από πάνω δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ωστόσο εάν σταθεί τότε μπορεί να προκληθεί οξείδωση (κάτι που καταλαβαίνετε μόλις η επιφάνεια αλλάζει χρώμα).

 Σε παλιά ασημικά

Πολλές φορές η μαγειρική σόδα δεν ενδείκνυται για χρήση σε παλιά ασημικά, όπως είναι για παράδειγμα αυτά που μπορούν να θεωρηθούν αντίκες. H επαφή των ασημικών με τη μαγειρική σόδα, ενδεχομένως να χαλάσει το μεταλλικό φινίρισμα.

Σε χρυσά σετ σερβιρίσματος

Αν  και λίγο δύσκολο να σερβίρετε σε σετ 24 καρατίων ή εάν έχετε γενικά σερβίτσια με χρυσές «πινελιές», καλό θα ήταν να αποφύγετε την μαγειρική σόδα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος όταν έρθει η σόδα σε επαφή με την χρυσαφένια επιφάνεια να αφήσει σημάδια που δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Σε επιφάνειες από μάρμαρο

Αρκετοί κατασκευαστές δεν συνιστούν την χρήση μαγειρικής σόδας σε επιφάνειες από μάρμαρο, καθώς μπορεί αρχικά να καθαρίζει αλλά η επαναλαμβανόμενη χρήση της μπορεί να προκαλέσει φθορές στην μαρμάρινη επιφάνεια.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.