Μάθε πως να κάνεις το σιδέρωμα πραγματική απόλαυση!

0

Ελάτε, οφείλετε να το παραδεχθείτε, το σιδέρωμα δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις οικιακές δουλειές που τις κάνουμε με ευχαρίστηση. Κάτι… η δυσκολία ορισμένων ρούχων (όπως για παράδειγμα τα πουκάμισα), κάτι η υπερβολική βαρεμάρα και σίγουρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα συμφωνήσουν ότι το σιδέρωμα πρόκειται για μία απαιτητική, κουραστική και ενίοτε εξαιρετικά δύσκολη δουλειά του σπιτιού (ή καλύτερα… «αγγαρεία» εάν προτιμάτε). Βέβαια, όσο κι αν το σιδέρωμα των ρούχων σας φαίνεται «βουνό», υπάρχουν και μία σειρά από tips που εάν τα ακολουθήσετε σωστά μπορείτε να το μετατρέψετε από ένα… «βάσανο» σε μία αληθινή απόλαυση!

1. Ρυθμίστε το σίδερο σας στη σωστή θερμοκρασία!

Παρόλο που τα περισσότερα ατμοσίδερα έχουν ένδειξη υφάσματος, σε γενικές γραμμές είναι καλό να θυμάστε πως τα μεταξένια και τα συνθετικά σιδερώνονται στους 180 βαθμούς, τα βαμβακερά και τα λινά στους 200 με 220, και τα μάλλινα σε μια μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ορίσετε τη ρύθμιση, δώστε λίγο χρόνο στο σίδερο για να προσαρμοστεί.

2. Κάντε τις σωστές κινήσεις!

Μη σιδερώνετε με κυκλικές κινήσεις. Τεντώστε πολύ καλά το ύφασμα πάνω στη σιδερώστρα και κάντε κάθετες κινήσεις κατά μήκος του με το σίδερο.

3. Μην ξεχνάτε να κρεμάτε τα ρούχα σας μόλις ολοκληρώσετε το σιδέρωμα!

Για να μην ακυρώσετε τον κόπο σας, διπλώστε ή κρεμάστε το ρούχα αμέσως μόλις τα σιδερώσετε!

4. Χρησιμοποιήστε ένα… κουτάλι;

Καμιά φορά εάν βιάζεστε (ή δεν προσέχετε) μπορεί να βγάλετε τα κουμπιά. Υπάρχει ένα κολπάκι που σας απαλλάσσει από αυτό το πρόβλημα. Βάλτε πάνω από το κουμπί ένα κουτάλι και σιδερώστε. Τόσο απλό!

5. Η τηλεόραση… βοηθάει!

Για να μην αρχίσετε να βαριέστε σε… υπερθετικό βαθμό, το σίδερο θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται σε χώρο όπου υπάρχει τηλεοπτική συσκευή. Κλέβοντας λίγο από το σιδέρωμα και παρακολουθώντας την αγαπημένη σας εκπομπή, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεχαστείτε και θα κάνετε τη δουλειά σας ακόμη πιο ευχάριστα!

6. Αγοράστε ένα ποιοτικό και ανθεκτικό σίδερο!

Μην παραλείπετε ότι το ηλεκτρικό σίδερο είναι το «όπλο» σας! Για αυτό και θα πρέπει να ενσωματώνει υψηλή αντοχή, ανεπτυγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και να έχει προσιτή τιμή. To σίδερο που ενσωματώνει όλα τα παραπάνω είναι το Impact Iron της Russell Hobbs (μοντέλο: 24650-56), μία πρόταση που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αντέχει στα δύσκολα! To Impact Iron αντέχει στις κακουχίες, καθώς το ενισχυμένο περίβλημα μπορεί να σας γλιτώσει ακόμη και από πτώσεις. Επιπλέον, το Impact Iron διαθέτει σύστημα για να μην πιάνει άλατα, να μην στάζει και μία σειρά από αυτοκαθαριζόμενες λειτουργίες. Αυτά τα features καθιστούν το Impact Iron σούπερ ανθεκτικό και μία πραγματική… επένδυση που θα σας αποζημιώσει στο maximum!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.