Απίθανος διαγωνισμός με δώρο έναν αποξηραντή-αφυδραντήρα της Sencor!

0

Ίσως ξέρετε για κάποιες αποξηραμένες τροφές, κυρίως φρούτα, όπως δαμάσκηνα και σύκα… πιθανώς, μάλιστα, να έχετε και μερικά στο ντουλάπι σας. Ωστόσο, μάλλον δε γνωρίζετε τη διαδικασία αποξήρανσης, τα οφέλη της αλλά και το πως μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας ώστε τα τρόφιμά σας να αντέχουν… μήνες εκτός ψυγείου! Γι’αυτό, το Cool Home και η Sencor σας κάνουν δώρο το απόλυτο εργαλείο για να το καταφέρετε!

Δείτε πως θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό παρακάτω!

Κάποιες βασικές γνώσεις:

  • Φρούτα και λαχανικά είναι τρόφιμα που αποξηραίνονται εύκολα και αποτελεσματικά
  • Το ποσοστό υγρασίας που πρέπει να έχουν μετά την αποξήρανση πρέπει να είναι 10-20%
  • Πρέπει να πλένονται πριν την αποξήρανση
  • Όσο μικρότερα τα κομμάτια, τόσο αποτελεσματικότερη η διαδικασία. Π.χ. ένα μήλο καλό είναι να κόβεται σε φέτες του 0,5-1 εκατοστού πριν αποξηρανθεί.

Dehydrated-fruit

Η διαιδικασία περιλαμβάνει την έκθεση του τροφίμου σε θερμοκρασίες 55-60 βαθμών, ώστε να αποβάλλεται η υγρασία του στον αέρα. Ωστόσο, εξ’ίσου σημαντικό είναι να αποβάλλεται η υγρασία αυτή και να μη μένει στον ίδιο χώρο, καθώς θα την απορροφά και πάλι το τρόφιμο. Αποξηραίνοντας τα τρόφιμά σας μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα ντουλάπι για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χαλάσουν, διάστημα που για τα φρούτα μπορεί να αγγίξει τους 12 μήνες (!) και για τα λαχανικά τους 6!

Έτσι εξοικονομείτε χώρο στο ψυγείο σας που… δυσανασχετεί όταν το γεμίζετε ασφυκτικά και ταυτόχρονα έχετε πάντα μια… κάβα για πολλές περιστάσεις, τρόφιμα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας και σε ταξίδια ή camping και θα κρατήσουν για μέρες, αρκεί να τα έχετε σε σκια και όχι σε υπερβολική ζέστη.

Η διαδικασία της αποξήρανσης δεν είναι δύσκολη, αρκεί να την κάνετε με το κατάλληλο εργαλείο. Υπάρχουν ειδικοί αποξηραντές-αφυδραντήρες που αναλαμβάνουν να κάνουν όλα τα παραπάνω, ενώ είναι compact σε μέγεθος και σύγχρονης τεχνολογίας…για να μην απλώνετε τα φρούτα σας στον ήλιο, όπως οι παππούδες μας!

αποξηραντης sencor SFD 742RD (1) (Large)

Το μοντέλο SFD 742RD της Sencor έχει 5 δίσκους ξήρανσης με ρυθμιζόμενο ύψος, ο καθένας από τους οποίους έχουν διάμετρο 25,5 εκατοστά και μεταξύ τους υπάρχει απόσταση 1,5-2,8 εκατοστά. Μπορείτε, λοιπόν, να τεμαχίσετε τα φρούτα ή τα λαχανικά που θέλετε να αποξηράνετε, ακόμη και κρέας, τα τοποθετείτε στους δίσκους, ενεργοποιείτε και… περιμένετε! Με ισχύ 240 Watts και ενσωματωμένο ανεμιστήρα για συνολική και ομοιόμορφη ξήρανση, μέσα σε λίγη ώρα τα τρόφιμά σας θα είναι αποξηραμένα όπως πρέπει!

αποξηραντης sencor SFD 742RD (1) αποξηραντης sencor SFD 742RD (3) αποξηραντης sencor SFD 742RD (2)

Έπειτα,αρκεί να τα αφήσετε για λίγο σε μια ανοικτή σακούλα ή δοχείο/βάζο και στο τέλος να τα σφραγίσετε και να τα αποθηκεύσετε σε σκοτεινό και δροσερό περιβάλλον (15 βαθμούς). Περισσότερες πληροφορίες για τον αποξηραντή-αφυγραντήρα της Sencor μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ελληνική σελίδα της Sencor στο Facebook.

Πως θα κερδίσετε:

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό θέλουμε (1) να αφήσετε το σχόλιό σας κάτω από αυτό το άρθρο, (2) να κάνετε share στο Facebook την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ και (3) να κάνετε Like στη σελίδα της Sencor Greece στο facebook.

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις στις 27 Ιουλίου, στις 23.59 το βράδυ και ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Καλή σας επιτυχία!

Χορηγοί διαγωνισμού: diagonismos.grKERDISETOnethall.grwww.tixerakias.comSave&Win,jaba.gr

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.