Με τη (χρόνο)κάψουλα της Nespresso, ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν της γεύσης!

0

Η Nespresso σας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στα ιστορικά μονοπάτια και στην ατμόσφαιρα των πρώτων Café στον κόσμο μέσα από δύο νέες Limited Edition ποκιλίες, την Café Istanbul και την Caffè Venezia. Οι νέες ποικιλίες αντλούν έμπνευση από τα πρώτα Café του κόσμου και έχουν ως στόχο να φέρουν τη ζωντανή και ζεστή ατμόσφαιρά τους απευθείας στα σπίτια σας.

Η Κωνσταντινούπολη πάντα αποτελούσε  το πέρασμα από την Ασία στην Ευρώπη. Έναν τόπο συνένωσης πολιτισμών, διάδοσης ιδεών και ανάμειξης αρωμάτων και γεύσεων. Με την απουσία εφημερίδων και περιοδικών τότε, τα café της Κωνσταντινούπολης ήταν χώροι συνάθροισης και κοινωνικοποίησης των πολιτών, μέρη όπου γεννήθηκαν και συζητήθηκαν οι πιο ευφάνταστες θεωρίες και όπου ο καφές λειτουργούσε σαν ελιξίριο. Η Βενετία, από την άλλη, ήταν πάντα ο πιο δημιουργικός προορισμός της Ευρώπης. Αποτελούσε γενέτειρα των τεχνών και της μουσικής, με τα café να στεγάζουν τη δημιουργία τους.  Αυτή η συγχώνευση πολιτισμών και απόψεων έκανε τα café μέρη όπου όλοι ήθελαν να συχνάζουν λόγω του εκλεπτυσμένου και ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του παρελθόντος και να γίνετε μέρος των café της Κωνσταντινούπολης, με την ποικιλία Café Istanbul . Mε τις έντονες, πικάντικες νότες μαύρου πιπεριού, η ποικιλία Café Istanbul θα εμπνεύσει κάθε λάτρη του καφέ και θα τον ταξιδέψει στη ζωηρή και έντονη ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Η Limited Edition ποικιλία, Caffè Venezia, με το κομψό και ντελικάτο στυλ της, αποτελεί την τέλεια πηγή έμπνευσης σε ένα φλιτζάνι. Ένα σύντομο ταξίδι στη Βενετία, γεμάτο τέχνη και μουσική.

Για να βυθιστείτε πλήρως στην ιστορία των πρώτων café, ο καλλιτέχνης Young Rascal απεικόνισε τους σύγχρονους καταναλωτές Nespresso στα café του παρελθόντος, αναμειγνύοντας μοναδικά το παρελθόν με το παρόν.

Ο καλλιτέχνης εξηγεί: «Ουσιαστικά, εμπνεύστηκα από την ιδέα να πάρω έναν τυπικό λάτρη του καφέ, όπως είναι με τα ακουστικά του και να τον τοποθετήσω σε μια σκηνή του παρελθόντος. Όντας φανατικός λάτρης της ιστορίας, αυτή η ιδέα μου άρεσε πάρα πολύ. Τα café της Βενετίας και της Κωνσταντινούπολης αποτελούσαν σημεία γέννησης ιδεών. Η σύγκριση των σύγχρονων καταναλωτών Nespresso με τους πολίτες εκείνης της εποχής, με έκανε να αναρωτηθώ – θα ταίριαζαν σε εκείνο το περιβάλλον; Μα φυσικά! Τα ρούχα τους θα διέφεραν μόνο, αλλά η παλιά τέχνη της συζήτησης παραμένει ίδια και σήμερα. Κάτι που ελπίζω να κατάφερα να μεταδώσω σε αυτές τις φωτογραφίες.»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ LIMITED EDITION ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΦΕ ΤΗΣ NESPRESSO

Café Istanbul  Καφές Arabica από την Υεμένη που αναμειγνύεται με τις χώρες της ανατολής και τους ινδικούς θησαυρούς δημιουργώντας έναν καφέ σκοτεινό και γεμάτο μυστήριο, που θυμίζει σκηνές από ανατολίτικο παζάρι. Ο εξωτικός του χαρακτήρας, αναδύει έντονα καβουρδισμένες και πικάντικες νότες μαύρου πιπεριού.

Ένταση: 10
Μέγεθος σερβιρίσματος : 25ml ή 40ml

Caffè Venezia  Μια γεύση ιστορίας, που αφηγείται πώς ο καφές από την αρχαία αιθιοπική πόλη Harrar αναμιγνύεται με Arabica Ινδίας για να δημιουργήσει έναν πλούσιο καφέ με εξωτικό άρωμα Ανατολής. Οι έντονες νότες λουλουδιών συνδυάζονται με τον καβουρδισμένο χαρακτήρα του, δημιουργώντας έναν πλούσιο, ισχυρό και πολυδιάστατο καφέ.

Ένταση: 7
Μέγεθος σερβιρίσματος: 40ml ή 110ml

Οι Limited Edition ποικιλίες Cafe Istanbul και  Caffè Venezia θα είναι διαθέσιμες για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις Boutique Nespresso σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω παραγγελιών από τα  Τηλεφωνικά Κέντρα Εξυπηρέτησης  Nespresso και online στο official website της Nespresso.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.