Η μελιτζανοσαλάτα ίσως είναι και ο πιο εύκολος τρόπος να φάνε μελιτζάνες κι όσοι δεν τις προτιμούν. Γρήγορη αλλά πολύ νοστιμη συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά:
- 4 μελιτζάνες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
- ελιές καλαμών (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
- Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών, μαίντανό και λίγο λάδι.
Καλή επιτυχία!