Το «μέλλον» των οικιακών συσκευών ανήκει στην LG (συνέντευξη με τον υπεύθυνο της LG Greece, κ. Μάνθο Πάγκαλο)

0

Το brand της LG στις οικιακές συσκευές δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς για ολόκληρες δεκαετίες έχει συνδεθεί στην καρδιά και στο μυαλό των καταναλωτών με την αξιοπιστία, την ξεχωριστή φινέτσα και την τεχνολογική υπεροχή, στοιχεία που την καθιστούν ασυναγώνιστη. Η καινοτομία και η πρωτοπορία αποτελούν τα μεγάλα ατού της κορεατικής εταιρείας και στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης IFA 2017 μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κύριο Μάνθο Πάγκαλο, Sales Manager στον τομέα των Home Appliances της LG Greece,ο οποίος μίλησε στο Coolhome.gr για όλες τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που μας επιφυλάσσει η κορεατική εταιρεία για το άμεσο μέλλον…    

  • Τεχνολογία Twin Wash, ποια είναι τα βασικά προτερήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας που βρίσκουμε στα πλυντήρια της LG, σε σύγκριση με τις «συμβατικές» προτάσεις που κυκλοφορούν στην αγορά;

Κατά τη διάρκεια της IFA παρουσιάσαμε την ολοκληρωμένη σειρά λύσεων της LG για τη φροντίδα των ρούχων, η οποία περιλαμβάνει και τα νέα πλυντήρια ρούχων TWINWash™. Η επέκταση της σειράς TWINWash της LG αποδεικνύει την αφοσίωσή μας να παρέχουμε αποδοτικότητα και ευκολία για όλες τις συσκευές του σπιτιού. Ωστόσο, αυτό που κάνει το LG TWINWash να ξεχωρίζει από τα συμβατικά πλυντήρια ρούχων είναι το γεγονός ότι πρόκειται για το 1ο παγκοσμίως πλυντήριο διπλής φόρτωσης που συνδυάζει εμπρόσθια και άνω φόρτωση – μπορεί να πλύνει και να στύβει δύο φορτία ρούχων ταυτόχρονα- και  παρουσιάστηκε στη Κορέα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, μέσω του συστήματος TWINWash™ μειώνεται σημαντικά ο χρόνος πλύσης, καθώς το κύριο πλυντήριο  μπορεί να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο όγκο της πλύσης, ενώ το μίνι πλυντήριο στη βάση της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικό κύκλο πλύσης. Έτσι μικρότερα φορτία ρούχων μπορούν να πλυθούν κάθε στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να συσσωρευτεί το πλήρες φορτίο, εξοικονομώντας χρόνο για τους χρήστες. Το μίνι πλυντήριο είναι ιδανικό για ευαίσθητα ρούχα ή για ενδύματα υψηλής φροντίδας που απαιτούν μια ειδική ρύθμιση πλύσης, όπως τα εσώρουχα ή τα βρεφικά ρούχα. Επιπλέον, η σειρά TWINWash προσφέρει καινοτόμες λειτουργίες όπως το TrueSteam™ και το TurboWash™ για την εξάλειψη 99,9% των αλλεργιογόνων, προσφέροντας παράλληλα ισχυρή απόδοση πλύσης για ρούχα με λιγότερες ζάρες και οσμές.

Συνολικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι το όραμα της LG είναι οι νέες οικιακές συσκευές της να προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα ρούχων με λύσεις πλύσης, στεγνώματος και περιποίησης καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των χρηστών από την αρχή μέχρι το τέλος. Με την ενσωμάτωση της πρωτοποριακής τεχνολογίας TWINWash σε ένα ευρύ φάσμα νέων προϊόντων, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις νοικοκυριών διαφορετικών ‘ταχυτήτων’ και διαφορετικού τρόπου ζωής.

  • Πως η φιλοσοφία LG Signature αποκρυσταλλώνεται στις λευκές οικιακές συσκευές της LG;

Η LG SIGNATURE, είναι η κορυφαία σειρά υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής της LG, που διαθέτει προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστικά, διατηρεί την ταυτότητά της παραμένοντας ταυτόχρονα πιστή στη φιλοσοφία της εταιρείας. Μέσω λοιπόν, της σειράς SIGNATURE, θέλαμε από τη μία μεριά να ‘ταξιδέψουμε’ τους καταναλωτές στον κόσμο της αριστείας και από την άλλη εμείς σαν εταιρεία να δημιουργήσουμε κάτι περισσότερο από καινοτομίες, εστιάζοντας στην ενίσχυση της ουσίας και τον εγγενή σκοπό των προϊόντων μας.

Στόχος ήταν να διασφαλίσουμε πως η ουσία και η φιλοσοφία των προϊόντων μας διατηρείται από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας μέχρι και τη στιγμή της εμπειρίας του από έναν καταναλωτή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από αυτή τη σειρά. Οι καινοτομίες της LG που αναφέραμε και παραπάνω όπως το InstaView στα ψυγεία και το ΤWINWash στα πλυντήρια ρούχων -τις οποίες και συναντήσαμε πρώτη φορά στη σειρά Signature- έχουν πλέον ενσωματωθεί σε κάποια μοντέλα της σειράς των λευκών οικιακών συσκευών της εταιρείας.

 

Με λίγα λόγια, συνδυάζοντας τις πιο πρωτοποριακές καινοτομίες, η σειρά LG SIGNATURE αντιπροσωπεύει την αποκορύφωση του σχεδιασμού, των επιδόσεων και της χρηστικότητας στις οικιακές συσκευές. Ως η κορυφαία σειρά, η LG SIGNATURE αναπτύχθηκε με την πλήρη υποστήριξη της διοίκησης της εταιρείας και μέσω των συνεχών προσπαθειών για την κατανόηση των αναγκών των καταναλωτών που θέλουν το καλύτερο στη ζωή τους γιατί με την LG, Life’s good!

  • Ποια είναι τα «smart» χαρακτηριστικά που προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό τα hightech ψυγεία της LG;

Στην LG εξελίσσουμε διαρκώς τα προϊόντας μας, κάτι που προκύπτει από την επιτυχημένη πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να καλύψουμε με τις προϊοντικές προτάσεις μας τις ανάγκες του καταναλωτή πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει και ο ίδιος ότι τις έχει! Παρά το γεγονός ότι είναι πρωτοπόρος και επηρεάζει τον κλάδο παγκοσμίως, η εταιρεία δε θεώρησε ποτέ την επιτυχία της δεδομένη και παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να δημιουργεί οικιακές συσκευές ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το high end ψυγείο LG InstaView Door-in-Door™ το οποίο δεν είναι απλά καινοτόμο αλλά και έξυπνο. Η αισθητική και η σχεδίασή του αποτελούν από μόνα τους μια δήλωση. Για ποιο λόγο; ‘Χτυπώντας’ απλά δύο φορές πάνω στο γυάλινο πάνελ της πόρτας του ψυγείου, αυτό φωτίζει με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να βλέπει το περιεχόμενο του χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει την πόρτα, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και ενέργεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρούνται τα τρόφιμα πιο φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα χάρη στο φίλτρο αέρα πέντε σταδίων και να αυξάνεται η ενεργειακή απόδοση (έως 41% λιγότερες απώλειες ψυχρού αέρα). Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της καινοτομίας και της πρακτικότητας, ποιος είναι;

Το ψυγείο LG InstaView Door-in-Door™ είναι πολύ πιο έξυπνο από ένα μέσο, συμβατικό ψυγείο. Πέρα από την καθημερινή χρήση, η πρακτική συσκευή συνοδεύεται από την εφαρμογή “SmartThinQ”, μια έξυπνη εφαρμογή ελέγχου και διάγνωσης του ψυγείου από το smartphone του χρήστη ακόμα και όταν δεν είναι στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία του ψυγείου και του καταψύκτη είτε βρίσκεται στη δουλειά είτε κάνει τα εβδομαδιαία ψώνια στο σουπερ μάρκετ. Στον διαδικτυακά συνδεδεμένο κόσμο του σήμερα, το ψυγείο λειτουργεί σαν HUB από το οποίο ο καταναλωτής ελέγχει και παρακολουθεί τις λειτουργίες των άλλων συσκευών, εξασφαλίζοντας του χρόνο για να τον απολαύσει όπως εκείνος επιθυμεί.

  • Μία από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί στις λευκές οικιακές συσκευές της (πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια πιάτων) η LG αφορά στην χρήση του ατμού. Ποια είναι τα προτερήματα που προσφέρει στον καταναλωτή; 

Τα συσσωρευμένα χρόνια ερευνών και εμπειρίας στην τεχνολογία ατμού που προέρχεται από τα προϊόντα φροντίδας ρούχων της LG, όπως τα πλυντήρια ρούχων και το Styler, οδήγησαν στην ενσωμάτωση μοναδικών τεχνολογιών ενίσχυσης της απόδοσης δημιουργώντας για τους καταναλωτές μια εντελώς νέα εμπειρία πλύσης. Θέτοντας νέα πρότυπα, η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την αναγνωρισμένη τεχνολογία ατμού TrueSteam™ και τα οφέλη της και στα πλυντήρια πιάτων.

Όσον αφορά τη φροντίδα των ρούχων, το LG Styler μπορεί να φρεσκάρει μία ολόκληρη γκαρνταρόμπα χωρίς τη χρήση νερού ή επικίνδυνων καθαριστικών και αποτελεί την ιδανική λύση για ρούχα που χρειάζονται ειδική φροντίδα, όπως τα παλτά και τα πουλόβερ, καθώς και για γούνες, δερμάτινα και μάλλινα ενδύματα. Με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στο ειδικό χειριστήριο αφής του Styler, ενεργοποιείται η λειτουργία ‘TrueSteam™’, μέσω της οποίας εξουδετερώνεται περισσότερο από το 99,9 τοις εκατό των μικροβίων και των βακτηρίων από ρούχα, καπέλα, κασκόλ και άλλα.

Επιπλέον, τα πλυντήρια ρούχων που ενσωματώνουν την τεχνολογία ατμού TrueSteam™ όχι μόνο εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα καθαριότητας αλλά και σημαντικά υγειονομικά οφέλη που συνάδουν με τη μακροχρόνια αφοσίωση της εταιρείας για την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.