Γεμισμένα με τραγανούς ξηρούς καρπούς, αυτά τα ώριμα μήλα καραμέλας λειτουργούν τέλεια τώρα που θέλουμε κάτι νηστίσιμο αλλά εξίσου υπέροχο!
Συστατικά
- 6 μήλα Cox
- 6 μικρά ξύλινα μπαστούνια γλειφιτζούρι από πάγο
- 225gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 110ml νερό
- 30gr φυτικό βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας golden σιρόπι
- 4 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
Μέθοδος
- Σπρώξτε τα ξύλινα μπαστουνάκια μέχρι τη μέση μέσα στα μήλα στην άκρη του κοτσανιού.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι στο μείγμα και αφήστε να πάρει βράση. Συνεχίστε να βράζετε, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι η καραμέλα να φτάσει τους 140C (χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο ζάχαρης για να το μετρήσετε).
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά τους ξηρούς καρπούς.
- Βουτήξτε προσεκτικά κάθε μήλο στην καραμέλα, βεβαιωθείτε ότι κάθε μήλο είναι καλά επικαλυμμένο, και αφήστε το στην άκρη να σκληρύνει σε μια δοκιμή ψησίματος στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Καλή απόλαυση!