Να πως χτίζεται ένα σπίτι με 3D printing μέσα σε μία ημέρα!

0

Μπρελόκ, θήκη κινητού, σφήνες για την πόρτα, χερούλι ντουλαπιού, ανθρώπινο δέρμα, κρέας, φάρμακα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς πλέον μπορούν να φτιαχτούν μπροστά σου από έναν 3D printer. Σίγουρα κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ώρα του σπιτιού με αρκετές πτυχές του και τμήματά του να μπαίνουν στο 3D printing παιχνίδι. Βέβαια το να στήνεται ένα ολόκληρο μπροστά στα μάτια σου μέσα σε μία ημέρα και να σου παραδίδουν το κλειδί, είναι κάτι που περνάει το «wow factor» σε άλλο επίπεδο.

Υπεύθυνος γι’ αυτό το θαύμα είναι ο Apis Cor, ένας mobile 3D printer που φτιάχνει το σπίτι και μάλιστα επί τόπου! Μέχρι σήμερα είχαν εμφανιστεί 3D printers που μπορούσαν να χτίσουν, αλλά το έκαναν σε εργοστάσιο και στη συνέχεια έπρεπε το σπίτι να μεταφερθεί μετά στην τελική του τοποθεσία. Τώρα αυτό γίνεται στο σημείο που επιλέγεις χωρίς μεταφορές και τα σχετικά, αφού ο Apis Cor είναι mobile!. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις τους τοίχους και να προσθέσεις τα παράθυρα!

Το κόστος της κατασκευής φτάνει περίπου τα 10 χιλιάδες δολάρια, μία μοναδική λύση εάν χρειάζεται κάτι γρήγορο και άμεσο για να αποκατασταθεί για παράδειγμα μία περιοχή που έχει πληγεί από φυσική καταστροφή! Κοινώς, εδώ έχουμε τον ορισμό του «η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου».

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.