Αυτή η απλή σάλτσα τομάτας μαζί με τα νιόκι μπορούν να σου προσθέσουν αρκετούς πόντους στις μαγειρικές σου δεξιότητες.
Υλικά
- ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν 1 κ.σ.
- 4 κοτσάνια φρέσκο μαϊντανό
- 4 στελέχη φρέσκια ρίγανη
- 2 κοτσάνια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κοτσάνια φρέσκο βασιλικό
- ½ κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 3 τομάτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λίγο κόκκινο πιπέρι
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο νιόκι πατάτας
- 400γρ μπάλες μοτσαρέλας κομμένες στη μέση
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προσθέτουμε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, ρίγανη, δεντρολίβανο και τα 2 κοτσάνια του βασιλικού και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε και τοποθετούμε τα βότανα σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι για περίπου 7 λεπτά. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τις τομάτες και προσθέτουμε το χυμό στο μείγμα. Προσθετουμε αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. τοποθετούμε σε ένα ταψί τα νιόκι και γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλα ενώ τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 8 λεπτά και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Ιδανική για τη συνταγή είναι η Izzy Cusina Rossa 826! Έχει χωρητικότητα 4 λίτρων, φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, έχει γυάλινο καπάκι, ειδικά ενισχυμένος πάτο τύπου «capsule» για ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, εργονομικές χειρολαβές «Soft Touch» και είναι κατάλληλη για όλες τις εστίες!