Μια λεία, κρεμώδης σούπα πράσου και πατάτας που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και γεμάτη γεύση. Κάντε το γεύμα με άφθονο ψωμί και βούτυρο.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 225gr πατάτες, σε κύβους
- 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε φέτες
- ζωμός λαχανικών 1,2 λίτρα
- 150 ml διπλή κρέμα ή κρεμ φρέσκο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και το πράσο. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ζεσταίνουμε ξανά σε ένα καθαρό τηγάνι, ανακατεύουμε με την κρέμα ή την κρέμα φρεϊς. Ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!