Ο ντάκος είναι ένα κλασικό κρητικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση. Φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανικός για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά:
- 2 κριθαρένια παξιμάδια
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 100 γρ φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κουταλιά κάππαρη
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βρέξτε ελαφρά τα παξιμάδια με λίγο νερό.
- Απλώστε πάνω στα παξιμάδια τις ντομάτες και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Προσθέστε την κάππαρη, ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!