Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις το βραστήρα σου!

0

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε πια ένα βραστήρα στο σπίτι μας, μια σημαντική πλειοψηφία δε γνωρίζει τους τρόπους που μπορεί να τον καθαρίσει ώστε αυτός να ζήσει για καιρό και ταυτόχρονα να λειτουργεί άψογακάθε φορά. Ένας βραστήρας μαζεύει με τον καιρό άλατα από το νερό και παρακάτω μπορείς να βρεις όλους τους τρόπους καθαρισμού του, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα απολαύσεις τα ροφήματα σου υγιεινά!

Water boiler

Λύση #1: Σφουγγαράκι

Μόλις αδειάσεις το βραστήρα σου, πέρνα το εσωτερικό με ένα βρεγμένο, καθαρό σφουγγαράκι (την κίτρινη, μαλακή μεριά) ή πανάκι. Πέρνα απαλά από το κάτω μέρος και τα πλάγιαξέπλυνε με λίγο νερό και είσαι έτοιμη. Τη μέθοδο αυτή μπορείς να τη χρησιμοποιείς συχνά, αλλά πιθανώς να μη λειτουργήσει αν ο βραστήρας σου έχει γίνει ορυχείο αλάτων.

Λύση #2: Ξίδι

Αυτή η λύση ενδείκνυται και για τους πιο ταλαιπωρημένους βραστήρες, αλλά είναι λίγο πιο «μπελαλίδικη». Βάλε στο βραστήρα σου 1/2 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ξίδι και άσε τον να λειτουργήσει κανονικά. Μόλις τελειώσει τον κύκλο του, ανάδεψε ελαφρά το καυτό μείγμα και άσε το για 1-2’ να λειτουργήσει. Χύσε το μείγμα του ξιδιού στο νεροχύτη και κοίταξε αν το εσωτερικό του βραστήρα έχει καθαρίσει τελείως. Αν όχι, επανέλαβε τη διαδικασία με περισσότερο ξύδι και λιγότερο νερό. Αν ναι, γέμισε το βραστήρα σου με σκέτο νερό και άσε τον να λειτουργήσει κανονικά. Επανέλαβε 1-2 φορές μέχρι να φύγει τελείως το ξίδι και να μείνεις μόνο με τον ολοκάθαρο βραστήρα σου και καυτό νερό.

Με τις παραπάνω μεθόδους μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δε θα ανησυχήσεις ποτέ ξανά για το βραστήρα (και το τσάι) σου!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.