Ο πιο εντυπωσιακός οίκος ευγηρίας βρίσκεται στην Ιαπωνία

0

Θα αποτελούσε έκπληξη σε μία χώρα όπως η Ιαπωνία όπου η ευγένεια προηγείται από οτιδήποτε άλλο και η συμπεριφορά του κόσμου σε σκλαβώνει πραγματικά, να μη φροντίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας όπως τους αρμόζει.
Ωστόσο στην περιοχή Shizuoka, την «Ιαπωνική Ριβιέρα» όπως την αποκαλούν, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους με την δημιουργία του Jikka. Πρόκειται για μία μικρή «κοινότητα», ένα διαφορετικό κάμπινγκ, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μοναδικό… ΚΑΠΗ, ένας οίκος ευγηρίας φτιαγμένος από μπετό και ξύλο που τιμά τους ηλικιωμένους και συγκεκριμένα γυναίκες που έχουν δουλέψει σκληρά στη ζωή τους και ψάχνουν ένα μέρος για να χαλαρώσουν.
Η δουλειά που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Issei Suma διαθέτει στα 100 τετραγωνικά του κουζίνα, τραπεζαρία, κοινή κρεβατοκάμαρα, guest room και μπάνιο. Υπάρχει μάλιστα και μία ειδικά διαμορφωμένη πισίνα προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο.
Ο οίκος εκτός από το να φιλοξενεί άτομα, ετοιμάζει και παραδίδει φαγητό σε άλλα άτομα μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Από εμάς, τι άλλο, από ένα μεγάλο μπράβο…

jikkaretirementhome2 jikkaretirementhome3 jikkaretirementhome4 jikkaretirementhome5 jikkaretirementhome6 jikkaretirementhome8 jikkaretirementhome9 jikkaretirementhome10 jikkaretirementhome11

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.