Ο ψήστης-ρομπότ κάνει το καλύτερο Bratwurst!

0

Το απόλυτο όνειρο για κάθε επίδοξο ψήστη είναι να έχει κάποιον… να τον ξεκουράσει. Δε βαρεθήκατε να ψήνεστε πάνω από τα κάρβουνα για ώρες ενώ οι υπόλοποι απολαμβάνουν τα αριστουργήματά σας; Ένα ρομπότ από τη Γερμανία ήρθε να δώσει τη λύση!

Το BratWurst Bot, όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε από ερευνητές του FZI στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης, οι οποίοι συνδύασαν ένα απλό ρομποτικό χέρι της αγοράς με ένα εξ’ίσου απλό tablet! Έβαλαν… πρόσωπο στο bot, του έμαθαν να ψήνει τα λουκάνικα… και απ’τις δυό πλευρές και το δοκίμασαν σε μια ετήσια συγκέντρωση ενός κόμματος στη γερμανία.

Το ρομπότ έψησε αποτελεσματικά πάνω από 200 λουκάνικα, χωρίς απρόοπτα, ικανοποιώντας τους πάντες. Είναι προγραμματισμένο ώστε να γνωρίζει πότε πρέπει να γυρίσει το λουκάνικο πλευρά, βλέποντας πόσο ψημένα είναι μέσω δύο RGB καμερών, πότε να συμπληρώσει τη σχάρα με λουκάνικα ώστε να κερδίζει χρόνο και ενδιάμεσα πετάει και ατάκες όπως “heiss und fettig”, που σημαίνει «καυτό και λιπαρό», σε ελεύθερη μετάφραση. Δείτε το video και θα καταλάβετε!

 

Πηγή: Popular Science

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.