Ο τρόπος για να καθαρίσεις το σίδερο, την καφετιέρα και τον βραστήρα σου!

0

Το να καθαρίσουμε το σίδερο των ρούχων, την καφετέρια και τον βραστήρα είναι ένα θέμα που απασχολεί κάθε νοικοκυρά. Φυσικά, επειδή πρόκειται για ηλεκτρικές συσκευές, θέλουν μια παραπάνω προσοχή πώς θα τις καθαρίσουμε ώστε να μην τις χαλάσουμε.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε απλούς αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε αυτές τις συσκευές.

Σίδερο:

Για να καθαρίσετε το σίδερο σας, ξεκινήστε γεμίζοντας τη δεξαμενή νερού με ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό. Βάλτε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού και αφήστε το να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, κρατήστε το σίδερο πάνω από ένα νεροχύτη και πατήστε το κουμπί ατμού για να απελευθερώσετε το διάλυμα ξυδιού. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν συσσωρευμένων αλάτων. Στη συνέχεια, πάρτε ένα υγρό πανί και σκουπίστε την πλάκα, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει. Τέλος, γεμίστε τη δεξαμενή νερού με καθαρό νερό και πατήστε ξανά το κουμπί ατμού για να ξεπλύνετε το υπόλοιπο ξύδι.

Καφετιέρα:

Για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας, ξεκινήστε γεμίζοντας τη δεξαμενή νερού με ένα μείγμα από ίσα μέρη λευκού ξιδιού και νερού. Λειτουργήστε την καφετιέρα σαν να φτιάχνατε καφέ. Μόλις τελειώσει ο κύκλος, τρέξτε άλλους δύο κύκλους καθαρού νερού για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο ξύδι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε το εξωτερικό της καφετιέρας, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα καφέ ή λεκέδες. Τέλος, καθαρίζουμε την καράφα και το φίλτρο του καφέ πλένοντάς τα με σαπούνι και τα ξεπλένουμε καλά.

Βραστήρας:

Για να καθαρίσετε τον βραστήρα σας, ξεκινήστε γεμίζοντας τον με ίσα μέρη νερό και λευκό ξύδι. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 30 λεπτά έως μία ώρα. Μετά από αυτό, αδειάστε το μείγμα και ξεπλύνετε τον βραστήρα με καθαρό νερό. Για σκληρούς λεκέδες, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί με μαγειρική σόδα για να τρίψετε τον βραστήρα. Φροντίστε να τον ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη μαγειρικής σόδας. Τέλος, στεγνώστε τον τελείως πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

Συνοπτικά, ο καθαρισμός του σίδερου, της καφετιέρας και του βραστήρα σας είναι εύκολος και μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας φυσικά καθαριστικά όπως το λευκό ξύδι. Ο τακτικός καθαρισμός θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων και θα διασφαλίσει ότι οι συσκευές σας λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.