5 λόγοι που θα πρέπει να έχετε οδοντόκρεμα στην κουζίνα σας!

0

H οδοντόκρεμα δεν είναι μόνο απαραίτητη για να κρατάμε την υγεία των δοντιών μας συνεχώς σε υψηλά επίπεδα, αλλά παράλληλα μπορεί να μας χρησιμεύσει και σε άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα για μία σειρά από δουλειές που σχετίζονται με την κουζίνα του σπιτιού μας. Εμείς σας έχουμε 5 λόγους που η οδοντόκρεμα δεν θα πρέπει να λείπει από τα ντουλάπια της κουζίνας σας!

Μπορείτε να αφαιρέσετε υδάτινους λεκέδες από ξύλινες επιφάνειες

Εάν παρατηρήσετε ότι σας έχει πέσει νερό σε κάποια ξύλινη επιφάνεια (πάγκος κουζίνας ή τραπέζι), σας συστήνουμε να απλώσετε ευγενικά οδοντόκρεμα (όχι σε μορφή gel) πάνω στο ξύλο και σχετικά άμεσα θα δείτε τους υδάτινους λεκέδες να εξαφανίζονται!

Δώστε λάμψη σε παλιά ασημικά

Εάν κάποιο παλιό ασημένιο αντικείμενο έχει οξειδωθεί από το πέρασμα του χρόνου, τότε μπορείτε να το τρίψετε απαλά με λίγη οδοντόκρεμα και στη συνέχεια να το γυαλίσετε με ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα.

Αφαιρέστε τις δυσάρεστες οσμές από ψάρι, κρεμμύδι και σκόρδο

Πολλές φορές όταν μαγειρεύουμε θα χρειαστεί αν πιάσουμε με τα χέρια μας τροφές που ενδεχομένως να μας αφήσουν μία δυσάρεστη μυρωδιά (όπως για παράδειγμα σκόρδο ή ψάρι). Η οδοντόκρεμα μπορεί να φρεσκάρει τα χέρια σας, όπως ακριβώς το κρεμοσάπουνο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέστε λίγη οδοντόκρεμα στα χέρια σας και να την απλώσετε ανάμεσα στα δάχτυλα και στις παλάμες. Στη πλύντε τα χέρια σας όπως κάνετε πάντα!

Εξαφανίστε τις μυρωδιές μέσα από τάπερ

Πολλές φορές ένα πλαστικό τάπερ μπορεί να φυλακίσει την μυρωδιά ενός φαγητού που έχει αποθηκευτεί εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να ξεφύγετε από τις δυσάρεστες οσμές λίγη οδοντόκρεμα και ένα πέρασμα με ένα πανί θα κάνει τη δουλειά!

Φρεσκάρετε τα σκουπίδια σας!

Όταν αρχίζει να τελειώνει η οδοντόκρεμα σας, δεν έχετε παρά να κόψετε ένα τμήμα από το σωληνάριο, να το αναμείξετε με ζεστό νερό και ανακατέψτε το υπόλειμμα της οδοντόκρεμας. Στη συνέχεια τοποθετήστε το σωληνάριο στον κάδο απορριμμάτων και θα δώσετε μία νότα φρεσκάδας στα απορρίμματα σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.