Τα 5 κριτήρια που πρέπει να πληροί μία καρέκλα γραφείου

0

To όνομα Bill Stumpf δεν πρέπει να σας λέει και πολλά. Σήμερα εάν ζούσε θα γιόρταζε τα 80α του γενέθλια. Πρόκειται για έναν από τους δύο σχεδιαστές της πιο μυθικής καρέκλας γραφείου, το μοντέλο που έκανε θραύση στα ’90s και όχι μόνο. Μιλάμε για την Αeron. Ήταν μία παραγγελία του Herman Miller που ο Stumpf την έφερε εις πέρας μαζί με τον Don Chadwick.

Αν και αρχικά ήταν ένα project που είχε συνδεθεί με τις μεγαλύτερες ηλικίες, στην πορεία αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την δουλειά γραφείου και την αλλαγή αντιμετώπισης του χώρου εργασίας. Το εντυπωσιακό μοντέλο του 1994, με τον αλουμινένιο σκελετό και την πλάτη που επιτρέπει στο σώμα να «αναπνέει», βασίστηκε στους πέντε κανόνες του Stumpf που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν επιλέγουμε μία καρέκλα.

καρεκλα γραφειου

1. Μία καρέκλα πρέπει να δίνει την αίσθηση της άνεσης πριν καθήσεις σ’ αυτή, φυσικά κατά την διάρκεια που κάθεσαι επάνω της, αλλά και όταν σηκωθείς από αυτή. Η αίσθηση της άνεσης έχει να κάνει τόσο με το μυαλό όσο και με το σώμα.

2. Μία καρέκλα πρέπει να βελτιώνει την εμφάνιση του ατόμου που κάθεται σ’ αυτή.

3. Την ίδια στιγμή που βοηθά στη σωστή στάση του σώματος, η καρέκλα πρέπει και να «αγκαλιάζει» το σώμα.

4. H καρέκλα πρέπει να προσφέρει την σωστή υποστήριξη στο ιερό οστό όσο και στην οσφυϊκή χώρα.

5. Η καρέκλα πρέπει να παρέχει την δυνατότητα ρυθμίσεων όσο αφορά το ύψος και την γωνία στήριξης. Πρέπει να είναι φιλική σε όλα τα σημεία του σώματος που ακουμπά.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.