Οι απίστευτοι θόλοι της Ιρανικής αρχιτεκτονικής

0
Εμφάνιση 1 από 12

Στο Ιράν πρέπει να περπατάς με το κεφάλι και την κάμερα ψηλά. Η αρχιτεκτονική της χώρας με τα εκπληκτικής ομορφιάς μωσαϊκά αποτελούν από μόνα τους ένα ανεκτίμητο αξιοθέατο, ένα μοναδικό παράδειγμα των τεχνοτροπίας των κτισμάτων στη Μέση Ανατολή και γενικότερα στον Αραβικό κόσμο.

Σε παλάτια, τζαμιά, ιστορικά σπίτια, ακόμα και σε παζάρια, οι θόλοι προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα που δεν μπορείς παρά να το απαθανατίσεις. Όπως έκανε δηλαδή ο Mohammad Reza Domiri Ganji, ένας 24χρονος φοιτητής που η αγάπη του για την φωτογραφία πρόσφερε στον κόσμο μία σειρά από εκπληκτικά «κλικς» που αποτυπώνουν τα εντυπωσιακά γεωμετρικά σχήματα και τα καλειδοσκοπικά χρώματα που μπορεί να δει κανείς στο Ιράν, ένας συνδυασμός που μαγεύει και την ίδια στιγμή υπνωτίζει. 

Ο ευρυγώνιος του Ganji έκανε θαύματα και πρέπει να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του αφού σε πολλά από τα μέρη που βρέθηκε απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφικής μηχανής. Για περισσότερο υλικό μπορείτε να ρίξτε μία ματιά στο website του.

mohammaddomiriiranmosquephoto2
Aliqapu Palace, Isfahan

Εμφάνιση 1 από 12
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.