Παγωμένη σπιτική μπύρα σε χρόνο dt!

0

Με την μπύρα να παίρνει την ανιούσα μετά την αύξηση του ΦΠΑ και τις τελευταίες ανατιμήσεις, η εταιρεία SodaStream – γνωστή για τα ανθρακούχα ποτά της από νερό βρύσης – δημιούργησε το Beer Bar. Ένα μηχάνημα παρασκευής σπιτικής μπύρας στο πάτημα ενός κουμπιού, με βάση το ανθρακούχο νερό.

Το Beer Bar, που απευθύνεται στους λάτρεις μιας παγωμένης… ξανθιάς, κρύβει όλα τα απαραίτητα συστατικά στο το ειδικό συμπύκνωμα μπύρας με άρωμα λυκίσκου που τοποθετείται στο επάνω μέρος της μηχανής. Ακριβώς από κάτω ο χρήστης τοποθετεί το μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό και η μαγεία της ανάμιξης ξεκινάει.

beerbar

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της SodaStream, Ντάνιελ Μπέρνμπαουμ, η βασική τεχνολογία παρασκευής ανθρακούχων ποτών της εταιρείας με βάση το απλό νερό βρύσης, αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για την επέκταση της δημιουργικότητάς της και σε ανερχόμενες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα στην κατηγορία της σπιτικής μπύρας.

Το μηχάνημα για την ώρα παρασκευάζει την Blondie – μια ελαφριά, «ξανθιά» μπύρα με αυθεντική γεύση. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι ίδιος όπως και στην περίπτωση των υπόλοιπων ανθρακούχων κοκτέιλ της SodaStream, μόνο που αντί για σιρόπι με διάφορες γεύσεις, στο ανθρακούχο νερό προστίθεται συμπύκνωμα μπύρας.

Η συσκευασία του Beer Bar περιλαμβάνει ένα λίτρο Blondie, ποσότητα αρκετή για την παρασκευή τριών λίτρων μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ που φτάνει το 4,5%. Για την ώρα το μηχάνημα αστραπιαίας παρασκευής μπύρας είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε Γερμανία και Ελβετία, αλλά η εταιρεία σκοπεύει να ανοιχτεί και σε άλλες αγορές μέχρι τα μέσα του 2017.

vessi-beer-fermentor

Η απόπειρα της SodaStream να μπει στην αγορά της σπιτικής ζυθοποιίας, δεν είναι η μόνη. Πριν από λίγο καιρό και η Whirlpool είχε παρουσιάσει την οικιακή δεξαμενή Vessi Fermentor, για την ζύμωση σπιτικής μπύρας σε 7 μέρες. Αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος συγκριτικά με το μικρό Beer Bar, το Vessi Fermentor θα μπορούσε ίσως να καλύψει τους πιο απαιτητικούς «μπυρόβιους», οι οποίοι είναι της άποψης ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει…

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.