Πεντανόστιμα ζυμαρικά αβοκάντο με αρακά και μέντα

0

Αυτή η εύκολη συνταγή για βίγκαν ζυμαρικά χρησιμοποιεί μια σάλτσα που δεν χρειάζεται μαγείρεμα! Το κρεμώδες αβοκάντο λειτουργεί τόσο καλά με τη φρέσκια μέντα και τον αρακά δίνοντας το πιο υγιεινό αλλά και νόστιμο αποτέλεσμα!

Συστατικά

  • 375g ζυμαρικά, όπως πένες ή φουσίλι
  • 1 μεγάλο αβοκάντο (ή 2 μικρά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 6 φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 150 g/ φρέσκο ​​αρακά (ή κατεψυγμένο)
  • 1 μεγάλο κόκκινο τσίλι (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Καθαρίστε το αβοκάντο και μετά βάλτε τη σάρκα του αβοκάντο, το σκόρδο, το λάδι καρύδας, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τα φύλλα μέντας σε ένα μπλέντερ με 4 κουταλιές της σούπας νερό. 
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Αν διαπιστώσετε ότι το μείγμα δυσκολεύεται να διαλυθεί, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας νερό και δοκιμάστε ξανά. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέστε τον αρακά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με την πράσινη σάλτσα.
  4. Για μια μικρή πινελιά, μου αρέσει να παίρνω ένα κόκκινο τσίλι και να το τρίβω από πάνω. Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά αξίζει να το κάνετε αν σας αρέσει το τσίλι!

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.