Η πιο μικρή μονοκατοικία στον κόσμο

0

Αυτή τη φορά σχεδίασαν μια μικροσκοπική μονοκατοικία με σκοπό να εξοικονομήσουν χώρο.
Μάλιστα, το πρόβλημα του χώρου στις πόλεις της Ιαπωνίας είναι τόσο οξύ που οι περισσότεροι νοικιάζουν τις βαλίτσες με τις οποίες πάνε διακοπές γιατί δεν έχουν χώρο στο σπίτι να τις αποθηκεύσουν.

Ο πληθυσμός στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή φτάνει περίπου τα 130 εκατομμύρια, νούμερο εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς πως στην Ελλάδα ο πληθυσμός είναι γύρω στα 11 εκατομμύρια.

Αυτό σκέφτηκαν οι Ιάπωνες και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μικροσκοπικές μονοκατοικίες 52 τ.μ. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι είναι μακρόστενα έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετούνται πολλά μαζί στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο. H αρχιτεκτονική εταιρία Mizuishi Architect Atelier θέλησε να δημιουργήσει όμορφα, γεμάτα φως σπιτάκια για μικρές οικογένειες στο Τόκιο.

Μπορεί εξωτερικά να σας φαίνονται μικροσκοπικά και περιορισμένα αλλά εσωτερικά είναι πολύ όμορφα δομημένα ενώ έχει γίνει και σωστή εκμετάλλευση του χώρου.

Εντυπωσιακό είναι το μακρόστενο μπαλκονάκι του σπιτιού όπου σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα αλλά τουλάχιστον οι ένοικοι μπορούν να βγαίνουν και να παίρνουν τον αέρα τους.

Τα σποτάκια (φώτα στο ταβάνι) είναι μια πολύ έξυπνη λύση μιας και αν υπήρχαν κανονικά φωτιστικά στο χώρο θα έπρεπε να σκύβουν οι ένοικοι για να περνάνε, καθότι το ταβάνι είναι αρκετά χαμηλό.
Το σπίτι έχει παράθυρα παντού με αποτέλεσμα το φως του ήλιου να μπαίνει άπλετο στο χώρο. Κάτι τέτοιες λύσεις πρέπει να σκεφτούν όλες οι πολυπληθείς χώρες έτσι ώστε να εξοικονομούν χώρο και να ζουν πιο άνετα οι κάτοικοί τους.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.