Πειραγμένοι μετρητές της ΔΕΗ φέρνουν βαριά πρόστιμα!

0

Ναι, το ρεύμα μας το πληρώνουμε κάπως… ακριβά. Και μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος του κόστους δεν είναι καν το ρεύμα καθ’αυτό, αλλά τα έξοδα για… άλλους λόγους. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η ιδανική λύση είναι να κλέψουμε τη ΔΕΗ πειράζοντας τους μετρητές ρεύματος στο σπίτι μας!

Μια 57χρονη στην Κομοτηνή το είχε κάνει από τον Ιούλιο του 2014 όμως πρόσφατα αποκαλύφθηκε η απάτη, καθώς τεχνικοί του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. συνοδευόμενοι από άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έρευνα στον μετρητή, ο οποίος βρέθηκε τροποποιημένος. Έτσι, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της για κλοπή ενέργειας, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Και εκτός αυτού, θα πληρώσει «αναδρομικά» το ρεύμα των 2 αυτών ετών!

δεη

Το ίδιο συνέβη και με 31χρονο από την Κομοτηνή, ο οποίος είχε πειράξει το μετρητή του από τον περασμένο Σεπτέμβρη, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και αντίστοιχα πρόστιμα.

Η ρευματοκλοπή διώκεται ως κλοπή σύμφωνα με το άρθρο 372 του Ποινικού Κώδικα και είναι πλημμέλημα που τιμωρείται με φυλάκιση από 3 μήνες έως 5 χρόνια. Αν η αξία του ρεύματος κριθεί ιδιαίτερα μεγάλη τότε η κλοπή διώκεται με την επιβαρυντική της μορφή, η οποία είναι και πάλι πλημμέλημα αλλά τιμωρείται με αυστηρότερη ποινή, δηλαδή με φυλάκιση τουλάχιστον δύο χρόνων και ανώτατο όριο πάλι τα πέντε. Για να πάρει κακουργηματική μορφή, θα πρέπει να κριθεί ότι τελείται κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια ή το ρεύμα να ξεπερνά σε αξία τις 73.000 ευρώ. Επίσης διώκεται αυτεπαγγέλτως και επιφέρει επιστροφή του αναλογούντος ποσού στη ΔΕΗ, με προσαυξήσεις.

Αν θέλετε να μειώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ νόμιμα, διαβάστε πως θα το κάνετε εδώ!

Πηγή: palo.gr

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.