Πως ένας απλός αισθητήρας θα αλλάξει τελείως την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας!

0

Αιώνιο πρόβλημα για πολλά σπίτια είναι η υψηλή υγρασία αλλά και η υψηλή θερμοκρασία το καλοκαίρι ή αντίστοιχα η χαμηλή θερμοκρασία το χειμώνα. Όταν είμαστε στο σπίτι, όλα καλά, καθώς μπορούμε να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό ή τη σόμπα μας κατά βούληση. Όταν λείπουμε, όμως;

Ευτυχώς, το smarthome καλύπτει αυτή την περίπτωση. Το smarthome είναι εδώ, δεν είναι ένα όραμα αλλά ήδη υπάρχει σε πολλά ελληνικά σπίτια και είναι πιο απλό απ’ότι νομίζετε. Στην αγορά υπάρχουν αρκετά kits με αισθητήρα θερμοκρασίας/υγρασίας, ο οποίος τοποθετείται σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλετε πανεύκολα, χωρίς καν να ανοίξετε τρύπα στον τοίχο, και ελέγχει 24/7 την υγρασία και τη θερμοκρασία εντός του χώρου. Φυσικά, επικοινωνεί με το smartphone σας και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε τα πάντα, αλλά δεν είστε απλοί… θεατές.

Μπορείτε να συνδυάσετε τον αισθητήρα με μια έξυπνη πρίζα (που θα υπάρχει και στο κιτ), η οποία μπορεί να ενεργοποιεί αυτόματα τον αφυγραντήρα σας, όταν η υγρασία περάσει το 70-75%, για παράδειγμα. Ή να ενεργοποιεί τη θέρμανση μισή ώρα πριν πάτε σπίτι, με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να βρείτε το σπίτι ζεστό και έτοιμο! Επίσης, το καλοκαίρι, μπορείτε να διατηρείτε σταθερή τη θερμοκρασία του χώρου, σε κανονικά επίπεδα, αν π.χ. αφήνετε ζωάκια ενώ είστε στη δουλειά και θέλετε να είναι άνετα.

Αισθητήρες θερμοκρασίας/υγρασίας υπάρχουν σε πολλά kits της αγοράς αλλά και μεμονωμένοι. Πρόσφατα μάθαμε πως το Μάιο θα έρθει στην Ελλάδα το smarthome kit της Xiaomi, το οποίο περιέχει αισθητήρα, ενώ σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το σχετικό kit της Devolo που μας έχει έρθει για δοκιμή!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.