Πώς να απολυμάνετε ένα στρώμα: 3 λύσεις DIY

0

Ενώ μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα σπρέι στρώματος του εμπορίου που σκοτώνει τις οσμές και αφαιρεί τους λεκέδες, δεν χρειάζεστε απαραίτητα ένα εξειδικευμένο καθαριστικό για να κάνετε τη δουλειά. Εάν προτιμάτε μια πιο φυσική ή DIY λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε μία από αυτές τις επιλογές στο σπίτι για απολύμανση και ανανέωση του στρώματός σας.

Μέθοδος 1: Καθαρισμός με ατμό

Το καλύτερο για την τακτική συντήρηση και τους λεκέδες από τον ιδρώτα. Ο καθαρισμός με ατμό δεν απαιτεί χημικά, καθιστώντας τον την τέλεια φυσική μέθοδο για την απολύμανση του στρώματος. Με ένα φορητό ατμοσίδερο (όπως αυτό για τα ρούχα), μπορείτε να εξαλείψετε αυτά τα δυσάρεστα ακάρεα σκόνης και να διαλύσετε τους κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα που αναπτύσσονται φυσικά στο στρώμα σας. Προσέξτε μόνο να μην μουλιάσει. Συνιστούμε σύντομες, απότομες εκρήξεις ατμού.

Μέθοδος 2: Αντιβακτηριδιακό Σπρέι

Το καλύτερο για την τακτική συντήρηση και τους λεκέδες από τον ιδρώτα. Ένα γενικό απολυμαντικό σπρέι θα διαλύσει τους λεκέδες από τον ιδρώτα και θα σκοτώσει μικροσκοπικά πλάσματα και μικρόβια. Ο καθαρισμός ενός στρώματος με χλωρίνη μπορεί να καταστρέψει τις ίνες, επομένως μείνετε μακριά από οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει χλωρίνη. Περάστε απαλά – μην μουλιάζετε – την επιφάνεια του στρώματος και μετά σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Ανοίξτε ένα παράθυρο για να αφήσετε το στρώμα να στεγνώσει τελείως στον αέρα πριν ντύσετε το κρεβάτι.

Μέθοδος 3: Βότκα

Το καλύτερο για τακτική συντήρηση. Φτιάξτε ένα μαρτίνι βότκα για εσάς και ένα για το κρεβάτι! Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, η βότκα είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό μιας μεγάλης ποικιλίας ειδών οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του στρώματός σας.

Ρίξτε λίγη βότκα σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού και αλείψτε το απαλά σε όλο το στρώμα. Προσέξτε να μην μουλιάσει το στρώμα και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Ανοίξτε ένα παράθυρο και αφήστε το στρώμα να στεγνώσει στον αέρα πριν στρώσετε το κρεβάτι.

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.