Τα πάντα για τη σωστή συντήρηση του ψυγείου σας!

0
Εμφάνιση 1 από 3
Ναι, τα σύγχρονα ψυγεία (ειδικά τα τεχνολογίας nofrost) είναι αυτορυθμιζόμενα, δε χρειάζονται απόψυξη και γενικά είναι πολύ πιό «έξυπνα» από τα παλιά, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να είμαστε εκπαιδευμένοι ως χρήστες-καταναλωτές και να τα κάνουμε όλα… στην τύχη!
Μπορεί να μειώνουμε τη διάρκεια ζωής του ψυγείου χωρίς να το καταλαβαίνουμε, να χαλάνε τα τρόφιμά μας πιό γρήγορα και εν γένει, να μη κάνουμε σωστή χρήση στο ψυγείο μας. Οπότε, ιδού μερικά tips ώστε να μην επαναλάβετε τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και να κρατήσετε το ψυγείο σε άψογη κατάσταση για πολλά, πολλά χρόνια!

1) Tips για σωστή λειτουργία

  • Το ψυγείο πρέπει να λειτουργεί στους 2-4 βαθμούς Κελσίου, ιδανικά. Αυτό για το χώρο συντήρησης, αφού η κατάψυξη πρέπει να βρίσκεται από τους -16 βαθμούς Κελσίου και κάτω! Οπότε ρυθμίστε κατάλληλα το ψυγείο σας.
  • Το ψυγείο πρέπει να έχει μια ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο (η πίσω πλευρά του), γύρω στα 5-10 εκατοστά. Αυτό ώστε να κάνει σωστή απαγωγή θερμότητας στο περιβάλλον, να μην υπερθερμαίνεται και να έχει καλύτερη απόδοση.
  • Μη γεμίζετε το ψυγείο σας με τρόφιμα, μειώνετε σημαντικά την απόδοσή του και ορισμένα τρόφιμα που είναι πιό μακριά από τον κυκλοφορητή θα μείνουν πιό ζεστά απ’ότι πρέπει!
  • Αν το ψυγείο δεν είναι τεχνολογίας nofrost, φροντίστε να απομακρύνετε τακτικά τον πάγο που συσσωρεύεται, ή έστω κάντε ολική απόψυξη μια φορά το εξάμηνο. (tips για την απόψυξη στην επόμενη σελίδα)
  • Τοποθετείτε τα τρόφιμά σας σε ταπεράκια ή σκεπασμένα/τυλιγμένα μέσα στο ψυγείο ώστε να μη μεταφέρονται οσμές και υγρασία στο χώρο του ψυγείου.
  • Μην αφήνετε ανοικτή την πόρτα του ψυγείου χωρίς λόγο και το καλοκαίρι ρυθμίστε λίγο χαμηλότερα τη θερμοκρασία αν το ανοιγοκλείνετε συχνά.

tips psygeio (4)

 

Tips για σωστή απόψυξη στην επόμενη σελίδα!—>

 

Εμφάνιση 1 από 3
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.