Πώς να δημιουργήσω αποθηκευτικούς χώρους στο σαλόνι μου;

0

Τα σαλόνια είναι συχνά ο κεντρικός χώρος συγκέντρωσης σε ένα σπίτι και μπορεί γρήγορα να γεμίσουν με παιχνίδια, βιβλία και διάφορα είδη σπιτιού. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε αποθηκευτικό χώρο στο σαλόνι που όχι μόνο κρατά το χώρο σας οργανωμένο αλλά και προσθέτει στη συνολική του αισθητική.

Επενδύστε σε πολυλειτουργικά έπιπλα

Έπιπλα όπως οθωμανικά με αποθηκευτικό χώρο, τραπεζάκια σαλονιού με ενσωματωμένα ράφια και διατομές με κρυφές θήκες μπορούν να είναι εξαιρετικές λύσεις για την αποθήκευση αντικειμένων, ενώ παρέχουν και καθίσματα.

Χρησιμοποιήστε κάθετο χώρο

Χρησιμοποιήστε τους τοίχους προσθέτοντας αιωρούμενα ράφια, βιβλιοθήκες ή επιτοίχια ντουλάπια για να αποθηκεύετε βιβλία, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα. Εάν έχετε ψηλά ταβάνια, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ραφιών που τοποθετείται στην οροφή για να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Προσθέστε καλάθια και κάδους

Τα μπαμπουδένια πλεκτά καλάθια και οι διακοσμητικοί κάδοι μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος αποθήκευσης μικρότερων αντικειμένων όπως τηλεχειριστήρια, παιχνίδια και κουβέρτες, ενώ παράλληλα προσθέτουν στιλ και χρώμα στο σαλόνι σας.

Σκεφτείτε τις συνθέσεις με κλειστά ντουλάπια και συρτάρια

Τα ενσωματωμένα ντουλάπια και τα ράφια μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χώρο αποθήκευσης και στιλ στο σαλόνι σας. Επιλέξτε ένα σχέδιο που συμπληρώνει την υπάρχουσα διακόσμησή σας και σκεφτείτε να προσθέσετε φωτισμό για να τονίσετε τα αντικείμενά σας και να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιήστε τους χώρους κάτω από τα έπιπλα

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από το τραπεζάκι, τον καναπέ και τις καρέκλες σας προσθέτοντας καλάθια αποθήκευσης ή συρτάρια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα στενό ντουλάπι ή μια μονάδα ραφιών σε μια αχρησιμοποίητη γωνία για να αποθηκεύσετε αντικείμενα όπως βιβλία, περιοδικά και παιχνίδια.

Γίνετε δημιουργικοί με τον κρεμαστό χώρο αποθήκευσης

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο στο δάπεδο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμαστές λύσεις αποθήκευσης, όπως επιτοίχιες συνθέσεις και γάντζους. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύετε αντικείμενα όπως καπέλα, τσάντες και μπουφάν, ενώ ταυτόχρονα να τα έχετε κοντά σας.

Διατηρήστε το οργανωμένο

Αφού προσθέσετε αποθηκευτικό χώρο στο σαλόνι σας, είναι σημαντικό να τον διατηρήσετε οργανωμένο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε κάδους, καλάθια και κουτιά με ετικέτες για να σας βοηθήσουν να κάνετε την οργάνωση παιχνιδάκι.

Ακολουθώντας αυτά τα tips, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σαλόνι που είναι ταυτόχρονα κομψό και λειτουργικό. Είτε επιλέξετε να προσθέσετε έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών, είτε να χρησιμοποιήσετε κάθετο χώρο είτε να γίνετε δημιουργικοί με κρεμαστό αποθηκευτικό χώρο, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες οργάνωσης του σαλονιού σας. Απλώς θυμηθείτε να το κρατάτε οργανωμένο και να απολαύσετε τον νέο χώρο και την ηρεμία στο σπίτι σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.