Πώς να έχεις ένα δροσερό σπίτι χωρίς air-condition!

0

Το καλοκαίρι ήρθε, τα πρώτα 40άρια θα χτυπήσουν το 3ήμερο που πλέον είναι δίπλα, οπότε πρέπει να πάρεις τα μέτρα. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν ακόμα κλιματιστικό -θαυματουργή ανακάλυψη- στο σπίτι, τότε ετοιμάσου για δύσκολο καλοκαίρι. Ή μήπως όχι;

Για να μην λιώνεις σιγά-σιγά στο σπίτι, διάβασε τους παρακάτω τρόπους για να αποκτήσεις δροσιά. Όση μπορείς δηλαδή.

1. Χρησιμοποίησε ανεμιστήρα με παγάκια

Επειδή ο ανεμιστήρας δεν κάνει τόση δουλειά, κάνε ένα κόλπο που θα σου δώσει σίγουρα ανάσα δροσιάς. Βάλε παγάκια μπροστά και αφέσου στον «παγωμένο» αέρα που θα προκύψει. Απ’το τίποτα, κάτι είναι κι αυτό.

2. Μην ανοίγεις τον φούρνο

Όταν έχει πολλή ζέστη έξω, είναι κακή ιδέα να μαγειρέψεις κάτι στον φούρνο. Θα λιώσουν τα πάντα γύρω σου. Κι εσύ ακόμα. Προτίμησε κάτι δροσερό, όπως μία σαλάτα. Έτσι κι αλλιώς με την ζέστη θα σου κοπεί και η όρεξη για φαγητό, με το νερό που θα πίνεις.

3. Κλείσε τις κουρτίνες και τα παντζούρια

Όσο περισσότερος ήλιος μπαίνει στο σπίτι, τόσο χειρότερα είναι. Γι’αυτό κλείσε τις κουρτίνες και τα παντζούρια, προκειμένου να έχει μια ελαφριά δροσιά. Άνοιξε τα αφού δύσει ο ήλιος.

4. Άλλαξε σεντόνια

Νιώθεις ότι ακόμα και στο κρεβάτι σκας από την ζέστη, γι’αυτό πρέπει να τα αλλάξεις και να προτιμήσεις κάποια με βαμβάκι. Όταν θα ξαπλώνεις για ύπνο, θα νιώθεις μία καλύτερη αίσθηση και ανακούφιση.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.