Πώς να κάνεις την μυρωδιά του τσιγάρου στα ρούχα να εξαφανιστεί τελείως!

0

Είτε καπνίζεις, είτε όχι, τα ρούχα σου δεν θα αποφύγουν την οσμή της νικοτίνης αν βρεθείς σε κλειστό χώρο με καπνίζοντες. Και κλειστός να μην είναι ο χώρος βέβαια, και μόνο ότι θα περιτριγυρίζεσαι από καπνιστές, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει και επάνω σου η μυρωδιά.

Γυρνώντας σπίτι, η πρώτη κίνηση που κάνεις, είναι να τα βάλεις μέσα στο καλάθι των απλύτων, αλλά αυτό είναι λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να απλώσεις και στα υπόλοιπα την μυρωδιά. Έτσι δεν πρόκειται να φύγει, ούτε με το πλύσιμο. Πρέπει να πάρεις πιο δραστικά μέτρα.

1. Αέρισε τα!

Αν το μπουφάν μυρίζει τότε προφανώς δεν είναι εύκολο να το πλύνεις, από θέμα χρόνου περισσότερο. Η μοναδική λύση που έχεις εδώ, είναι να το αφήσεις στην βεράντα για μία ώρα μέχρι να φύγει τελείως η οσμή.

2. Μαγειρική σόδα και μαλακτικό ρούχων!

Πριν τα βάλεις στο πλυντήριο για πλύσιμο, τοποθέτησε τα σε μία πλαστική σακούλα με 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας και μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησε την και άφησε τα εκεί για μία ώρα. Μετά μπορούν να πλυθούν κανονικά.

3. Αμμωνία και νερό!

Σε μια λεκάνη με 1 λίτρο νερό, ρίξε 3 κοφτές κουταλιές της σούπας αμμωνία και περάσε με αυτό τα ρούχα. Η μυρωδιά θα φύγει τελείως.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.