Πώς θα αποκτήσεις κίνητρο για να ξεκινήσεις καθάρισμα στο σπίτι

0

Έρχεται η ώρα για να καθαρίσεις το σπίτι και νιώθεις ότι δεν μπορείς με τίποτα να σηκωθείς από τον καναπέ για να ξεκινήσεις. Είναι τόσο κουραστική και βαρετή διαδικασία και πραγματικά νιώθεις ότι τίποτα δεν σε παρακινεί για να το πάρεις απόφαση και να σηκωθείς. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις κίνητρο για να καθαρίσεις το σπίτι, ακολουθούν μερικά tips που μπορεί να σε βοηθήσουν:

Ξεκίνα από τα μικρά

Αντί να προσπαθείς να καθαρίσεις ολόκληρο το σπίτι με μία κίνηση, χώρισέ το σε μικρότερες εργασίες. Διάλεξε ένα δωμάτιο ή μια περιοχή στην οποία θα εστιάσεις και ξεκίνα σε αυτό για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Μόλις τελειώσεις, μπορείς να προχωρήσεις στην επόμενη περιοχή. Αυτό θα κάνει την δουλειά να φαίνεται πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο κουραστική.

Δημιουργία λίστας

Φτιάξε μια λίστα υποχρεώσεων με όλες τις εργασίες καθαρισμού που πρέπει να γίνουν. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις οργανωμένη και να παρακολουθείς τι έχεις καταφέρει. Καθώς ολοκληρώνετε κάθε εργασία, κάνε τσεκ στην λίστα. Το να βλέπεις την πρόοδό σου μπορεί να είναι κίνητρο και να σου δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

Ρύθμιση χρονοδιακόπτη

Δώσε στον εαυτό σου έναν καθορισμένο χρόνο για να καθαρίσεις κάθε περιοχή. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένη και να αποφύγεις περισπασμούς. Επιπλέον, όταν σβήσει ο χρονοδιακόπτης, μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα και να αισθανθείς καλά με αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Βάλε μουσική

Το να ακούς μουσικής μπορεί να κάνει τον καθαρισμό πιο ευχάριστο και να σε βοηθήσει να παραμείνεις ενεργός καθώς σου δίνει ρυθμό. Δημιούργησε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα σου τραγούδια ή βάλε τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό για να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου υψηλά.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Αφού ολοκληρώσεις μια δουλειά ή φτάσεις σε ένα ορόσημο, επιβράβευσε τον εαυτό σου με κάτι που σου αρέσει. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο να κάνεις ένα διάλειμμα για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι ή να παρακολουθήσετε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου τηλεοπτικής εκπομπής.

Απόκτησε έναν φίλο που ξέρει να καθαρίζει

Το να έχεις έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για να καθαρίσετε μαζί μπορεί να κάνει την δουλειά πιο ευχάριστη και λιγότερο μοναχική. Επιπλέον, μπορείτε να παρακινήσετε ο ένας τον άλλον και να το δείτε και ως μια δραστηριότητα για να διασκεδάσετε καθαρίζοντας μαζί.

Θυμηθείτε, ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος διαβίωσης μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική σας ευεξία, επομένως αξίζει τον κόπο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.